#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 54 : Edgar Allan Poe Kısa Hikayeleri -NTV Çizgi Roman Dünya Klasikleri

21 Haziran 2013 Cuma

Okudum Bitti - 54 : Edgar Allan Poe Kısa Hikayeleri -NTV Çizgi Roman Dünya Klasikleri



Edgar Allan Poe ile gizli aşk yaşadığımı daha önce söylemiştim sanırım. :) Bütün şiirlerini ,bütün öyküleri severek okudum. Denk geldikçe okuyorum.

Çizgi roman okumayalı uzun yıllar olmuştu. Çocukken çok severdim. Bir kitap alışverişim sırasında belki yine severim diye NTV yayınları Çizgi roman Dünya Klasikleri' nden 3 tane seçmiştim. Beğenme garantim olan Poe ile başladım..





Bakınız; Kuzgun ' dan bir kesit.


Ne iyi yapmışım. Çok çok beğendim. Çok sevdim. Hatta bayıldım bile. Zamanla diğerlerini de almayı planlıyorum. Çizgi roman severlere şiddetle tavsiye edilir. Sevmiyorsanız ya da benim gibi uzun ara verdiyseniz bir yerden başlamak lazım , şans verin derim. Çok mutlu bir okuma oldu benim için, bir de o nasıl güzel kokudur anlatamam. Mis gibi yeni kitap, hafif mürekkep kokusu.


İçerdiği öyküler ve çizerler şu şekilde ;


KUZGUN ( THE RAVEN)
Uyarlayanlar : Dan Whitehead ve Stuart Tipples
Çizen : Stuart  Tippless


KUYU ve SARKAÇ (THE PIT and THE PENDULUM)
Uyarlayan: Jamie Delano
Çizen: Stene Pugh


BAY VALDEMAR VAKASINA DAİR GERÇEKLER
(THE FACTS IN THE CASE OF MP. VALDEMAR)
Uyarlayan: Jeremy  Slater
Çizen: John McCrea


MORGUE SOKAĞI CİNAYETİ
( THE MURDERS IN THE RUE MORGUE)
Uyarlayan : Ian  Edginton
Çizen: D'Israeli


USHER EVİNİN  ÇÖKÜŞÜ
(THE FALL OF THE HOUSE OF USHER )
Uyarlayan : Dan Whitehead
Çizen:Shane Ivan Oakley


KARA KEDİ ( THE BLACK CAT )
Uyarlayanlar: Leah Moore  ve John Reppion
Çizen : James Fietcher


OVAL PORTRE ( THE OVAL PORTRAIT )
Uyarlayan : David Berner
Çizen: Natalie  Sandells


GEVEZE YÜREK ( THE TELL- TALE HEART )
Uyarlayan: Jeremy Slater
Çizen : Alice  Duke


KIZIL ÖLÜMÜN MASKESİ
( THE MASQUE OF THE RED DEATH )
Uyarlayan: Adam Prosser
Çizen : Erin Rangel


ve


EDGAR ALLAN POE
Uyarlayan ve çizen :  Laura Howell





NTV YAYINLARI
125 SAYFA
TEMMUZ 2011
ÇEVİRİ: KUTLUKHAN KUTLU


2 yorum:

  1. NTV'nin çıkardığını duymuştum supernatural'da da sürekli Edgar'ın hikayelerinden bahsediliyor bir de NTV'nin kitapları genelde çok güzel oluyor umarım bende alabilirim :)

    YanıtlaSil