#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 39 : Şeytan ve Şair - John Underwood

2 Mayıs 2013 Perşembe

Okudum Bitti - 39 : Şeytan ve Şair - John Underwood



Şeytan ve Şair yoğun olduğum ve keyifsiz olduğum şu günlerde keyifle okuduğum dolu dolu bir kitaptı. Daha önce burada tanıtımını paylaşmıştım sizlerle.


Kitabın içinde yer yer gerçek bilgilere yer verilmesi daha da ilgimi çekti. Yer yer güzel alıntılarla ,şiirlerden ,oyunlardan,sonelerden bölümlerle süslenmiş , geçmişle günümüzü ,sebep ve sonuçlarıyla gözler önüne seren , hayal ürünü olduğunu iddia etse de acaba dedirten , keyifle okunan , akıcı bir kitap.

Geçenler de benzer temalı Anonim isimli filmi izleyip beğenmiştim , hemen hemen aynı günlerde bu kitabı okumak Shakespeare hakkında merakımı arttırdı. Macera ,tarih , gizem, cinayetler ,yer yer fazla detay da olsa pek düşmeyen tempo , arka planda kalsa da sevgi,sadakat bile vardı.

Ayrıca tanıtım da yazıldığı gibi kitabın kendi dilinde basılmamış  olması daha da ilginçleştiriyor. Daha fazla detay , isim vermeyeyim ki okuyunca daha heyecanlı olsun.


Arkadya zaten çok çok sevdiğim bir yayınevi. Kitap baskısı,sayfa düzeni, kapakları ve şeker mi şeker püskülleriyle kalbime taht kurmuş durumdalar. Çeviri de gayet güzeldi.


Herkese keyifli okumalar...




ARKADYA YAYINLARI
1. BASKI
EKİM 2012
600 SAYFA
ÇEVİREN: ÇAĞLA DİRİCE










9 yorum:

  1. bakayım bu kitaba.
    :)
    pek yoksun sanki ama etkinliklerini izliyorum.
    güzel şeyler.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Ailecek çalkantılı bir dönemdeyiz , her şey karışık artı bilgisayarım da ölmek üzere :S

      Kitap keyifli :)

      Sil
  2. rafımda beklemede kendisi...kitap fuarından almıştım ama daha okuma fırsatım olmadı.
    yorumuna bakınca beğenirim gibi geldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de evde bekleyenler çoğaldı , şu dönemi bir atlatabilsem kitap canavarı olduğum günlere döneceğim:)

      Sil
  3. Hoşuma gitti yorumun ve listeme aldım,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben son zamanlarda okuyamıyorum sevdiğim blogları , şu dönem bir geçsin kaldığım yerden takibe devam edeceğim , merak ettiklerimdensiniz :)

      Sil
  4. uzun zamandır bu tarz kitap okumuyorum
    hemen listeye yazdım

    teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil