#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Konuşan Kitaplar ile Blog Turları | Neredesin Bernadette? - Maria Semple | YAZAR TANITIMI

9 Mayıs 2013 Perşembe

Konuşan Kitaplar ile Blog Turları | Neredesin Bernadette? - Maria Semple | YAZAR TANITIMI



        
     Çalışkan  , Konuşan Kitaplar olarak durmuyoruz , devam ediyoruz . Blog  turumuzun konuğu : Yabancı Yayınlarından bu ay çıkan Maria Semple 'ın yazdığı  Neredesin Bernadette...

  
Yine dolu dolu bir turla sizlerle olacağız.  Öncelikle  yazarımıza bir göz atalım mı ?


                           


                        Maria Semple, hayatının ilk beş senesini ailesi ile birlikte Avrupa’da
 dolaşarak geçirdi. İspanya’da yaşarken, babası Lorenzo Tv dizisi Batman’in pilot bölümünü yazdı. Aile toplandı ve Los Angeles’a taşındı.

                                 


 Daha sonra Lorenzo tanınmış bir senarist olunca, Aspen Colorado’ya taşındılar. Lise yıllarında Maria Choate Rosemary Hall’a gönderildi ve her dakikasına bayıldı.
               Üniversiteyi Barnard’da okudu; yazar ya da öğretmen olacağına dair büyük
hayaller kurdu. Mezun olduktan sonra Twentieth Century Fox’a bir film senaryosu satınca, planları yön değiştirdi. Film çekilmedi, ancak Maria LA’e taşındı ve filmi çekilmeyen başka senaryolara yazarak hayatını kazanmaya başladı. Yıllar önce, Aspen’de kayak yaparken tanıştığı arkadaşı Darren Star, kendisine Beverly Hills 90210’da bir  iş verince Tv’ye geçti. Böylece televizyonda geçen onbeş senelik bir kariyer başlamış oldu; Ellen, Mad About You ve Arrested Development gibi şovlar için ve bulmak için başka yerlere bakmanız gereken kötü şovlar için de yazdı.

                                           
            Maria bir bebeği olunca, televizyonu bıraktı ve nihayet roman yazmayı denemeye karar verdi. This One Is Mine, Little Brown tarafından 2008 Aralık Ayında yayımlandı. Maria, erkek arkadaşı ve kızı Seattle’a taşındılar; yeni romanı Neredesin Bernadette? Burada başlıyor. Maria, yazarlık dersleri verdiği, şiir  üzerine çalıştığı ve yazmayı denediği Seattle’ı çok seviyor – sorduğunuz için teşekkürler .

Neredesin Bernadette, Little, Brown&Co tarafından Ağustos 2012’de yayımlandı. Bu kitabıyla eski bilinen adıyla Orange Ödülleri olan En İyi Kadın Yazar ödüllerinin 2013 yılı finalistlerinden de birisi oldu.


              
               Yazarımızı tanıdıktan sonra tur takvimimize göz atıp , turumuzun bu gününü  tamamlamayı unutmayın lütfen ;)












                     Kitap tanıtımı için buraya   , çekilişimize katılmak için buraya  buyrun.


Çekilişimize rafflecopterle buradan da katılabilirsiniz.



                                              
a Rafflecopter giveaway




Katkılarından dolayı Yabancı Yayınları'na  çok teşekkürler ...

1 yorum:

  1. çok okumak istediğim bir kitap bu :D DR da görünce bayılmıştım :D

    YanıtlaSil