#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 32 : Bütün Hikayeleri - Edgar Allan Poe

24 Mart 2013 Pazar

Okudum Bitti - 32 : Bütün Hikayeleri - Edgar Allan Poe




                                                Uzun bir aradan sonra çok sevdiğim Edgar Allan Poe ' nun bütün hikayelerini de keyifle okudum , bitirdim. (şiirleri gibi bakınız )Daha önce severek , tek tek ciltli halini bulup okuyabildiğim kısımları olmuştu ama şiirleriyle beraber kitaplığımda böyle daha yakışıklı durur diye yeniden aldım ve okudum. Aslında görsel olarak da sanki tek tek ciltlenmişler daha güzel gibi.( Ayşımcığım'da gördüm mesela geçenlerde ) Hem okuması da daha kolay , hem koca koca puntolara alışmış gözüm zorlandı biraz , hem de o not kısımları taa en arkaya konulmamış mı resmen işkence. Dur 900 küsür sayfa çevireyim bakıp geri döneyim derken epey bir yoruldum. Zaten bu yüzden en uzun sürede okunan kitabım oldu ama olsun sindire sindire okudum. Ama tüm bunlara rağmen mutluyum :) Seviyorum ben bu adamı :)





                                             Her konuda her şeyi yazabilecek , sırlara meraklı bir adam bence Poe. Bol bol ölüm, deniz, denizcilik üzerine hikayeler var. Hep bir karanlık hep bir gizem kokusu.Yeterli dozda kasvet. Hem 'Morgue Sokağı Cinayatleri' ilk dedektif hikayesi olma özelliği taşıyormuş , bir çok detektifin babası yani :) Bir de şöyle bir durumla karşılaştım sık sık , çok güzel detaylı tasvirlerle ilerlerken hikayenin sonunda bir dumur yaşadım. Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış der gibi.




Ben ne söylesem yetersiz kalır , anlatılmaz yaşanır denir ya hani, işte tam da öyle anlatılmaz okunur. :)  '...Bu kitabi, düşlerin tek gerçeklik olduğuna inananlara adıyorum. ' diyen bir adamın kitabı okunmaz mı ?


                  Hazır  bitirmişken ilk fırsatta The Raven (KUZGUN) izlemeliyim.





                       İTHAKİ YAYINLARI
                        2010
                        ÇEVİREN : DOST KÖRPE
                        968 SAYFA




        1Q84 ve bu kitabın ardından yeni hedefim Yerdeniz 'in tek ciltte toplanmışını alıp okumak :) Şaka şaka :)  Uzun süre boyunca ansiklopedi boyutunda kitap okumayı düşünmüyorum , zaten tabiatıma aykırı, ben yatıp yuvarlanıp okuyanlardanım :) Cilt cilt olsun yatarken suratıma düşüp burnumu kırma tehlikesi olmasın :) Herkese keyifli okumalar.

             


12 yorum:

  1. bitirdin demek.tebrik ederim canım;)
    senden sonra merak eder oldum bu yazarı ama şimdilik ilişmeye hiç niyetim yok:) ileride belki okuyabilirim ya da daha az hacimli birşeyini okurum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle yap , sevmezsen devam etmezsin, aslında ben de pişman oldum tek tek almadığıma ama böyle daha güzel göründü gözüme hem de şiiri ile beraber indirimliydi :) Bazen öncelik ucuzluk olabiliyor malesef:) Keyifli okumalar taatlımm

      Sil
  2. Aman allhım darısı başıma tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, darısı başına :) Başlayalı 4 ay oldu nerdeyse , üzerinden 31 kitap geçti :)

      Sil
  3. çok güzel güzelim ya , harikasın , süpersin , muhteşemsin , darısı başıma:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy şımardım :) Teşekkürler tatlım ,sen benden de süpersin:) Darısı başına :) Hepimize güzel kitaplı günler.

      Sil
  4. A harika, Aynı anda aynı yazarı okumuşuz..:)) Bende dün Edgar Allan Poe'nun Çalınan Mektup kitabını okudum bitirdim bloğumda da yorumunu yazdım.
    Benim kitabım Babil Kitaplığı dizisinden okuması okadar rahat oldu ki anlatamam..
    Bu arada Edgar Allan Poe'nun Bütün Şiirleri kitabını da şu an kızım okuyor. Okuması çok da rahat olan bir kitap değil dedi..
    Çok çok selamlarımı gönderiyorum. Güzel pazarlar diliyorum arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiirleri de yavaş yavaş sindire sindire okumuştum , ben anlatımına diline aşığım Poe'nun , çok seviyorum. Kütlesel olarak zorladı beni , kaba tabirle 1Q84 ' ün gazına geldim:) Ben de güzel bir hafta diliyorum, sevgiler.

      Sil
  5. Okumak istediklerimden birisi, kitabın kapağı ayrıca çok cezbedici o sayfalar su gibi akıp gider sanırım :)

    YanıtlaSil
  6. Ben alıp okuduğumda farklı ciltler halindeydi. Demek sonradan tek ciltte birleştirilmiş. Böyle okunması dediğiniz gibi daha müşkül ama tüm külliyatın bir arada olması da güzel. Gotik edebiyatın devlerindendir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediğim gibi ben hazır indirimde olunca böyle aldım. Faklı cilttli olanın 1-2 tanesini okudum ama kitaplığımda yoktu :)

      Sil