#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 26 : Dokuza Kadar On - Özdemir Asaf

13 Mart 2013 Çarşamba

Okudum Bitti - 26 : Dokuza Kadar On - Özdemir Asaf



          Bu ay şiir olarak Özdemir Asaf ' tan bir şeyler okumak istedim. Özdemir Asaf çok çok sevdiğim bir isim.
Kısa şiirleriyle bile o  kadar çok şey anatıyor ki sevmemek elde değil. Yani kısaca okuduğum için mutluyum.

Özdemir Asaf diyince benim aklıma ilk olarak bu güzellik gelir ;


JÜRİ

Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu,
Birinciliği beyaza verdiler.


Sonra da bu ;

2=1

Kim o , deme boşuna ...
Benim , ben.
Öyle bir ben ki gelen kapına ;
Başdan - başa sen.



Yaz yaz bitmeyecek kadar çok güzel şiirler var , okuyun derim.  Hatta sadece şiirlerini değil Kırılmadık Bir Şey Kalmadı isimli kitabını da benim gibi okumayanlar okusun :) Ben de yakın zamanda okumayı umuyorum. Ama hazirandan önce alıcı değil okuyucuyum :)


YAPI KREDİ YAYINLARI
9. BASKI
EYLÜL 2012
HAZIRLAYAN : DOĞAN HIZLAN
110 SAYFA


12 yorum:

  1. Kelimeleri böyle güzel kullanan şairleri okumak ruhumu dinlendiriyor, huzur veriyor bana.
    Teşekkürler canım paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  2. Ama ama ben de bir sürü alıcı değil okuyucuyum, niye heveslendiriyosun ki? :)Kitap kulemi gördün di mi? onları bitirmeden böyle heveslendirmeyin insanı valla bozuluyorum :) Bi de accık az oku kuzum ya (okumuyor yutuyor sanki):p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüm tatlım kuleni ,hatta yorum bile yaptım sanıyordum, ama bazen benim ölmek üzere olan bilgisayarım donup kalıyor, gönderildi mi gönderilmedi mi emin olamıyorum. Ben de bu aralar okuyamamaktan şikayetçiyim , gözüm tık tık durmadan seğiriyor:D İNş. kuleleri bitirip yenilerine başlayaım , benim de son kulem duruyor :)

      Sil
    2. Senin de mi? Benimki 2 haftayı tamamladı artık sinir olmaya başladım. inanılmaz takıyo insan. Ama yorgunluktan sanıyorum. Uykumu düzenlemeye başlayabilirsen geçer inş. :))

      Sil
    3. Doktor çok yorgunluktan,stresten , fazla kafein tüketiminden vs. olabilir dedi , inş. Geçemiş olsun sana da tatlım.

      Sil
  3. kelimelerle sanki sihir yapıyor bazı şairler.. özdemir asaf da onlardan... çok sevdiğim şairlerdendir kendisi..

    YanıtlaSil
  4. biraz mevlana'dan esinlenmis belli ;)) çok guzel ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Divan şiirindeki beyitleri , Doğu edebiyatını andırdığını da belirtmiş Doğan Hızlan .

      Sil