#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Konuşan Kitaplar ile Blog Turları : Işığı Ararken - Elizabeth Haynes | Yorumum | Okudum Bitti - 16

15 Şubat 2013 Cuma

Konuşan Kitaplar ile Blog Turları : Işığı Ararken - Elizabeth Haynes | Yorumum | Okudum Bitti - 16



Bu blog turumuzun da ikinci gününe geldik. Dün yazarımızı tanıtıp,ön okuma,kitap trailer ve kitap tanıtımını paylaşmıştık sizlerle.Bugün de alıntılar, farklı bloglara gezi,yazarımızla söyleşi, kitap yorumlarımız ve kitap çekilişimizin sonucunu sizlerle paylaşacağız. Yorumumu okuduktan sonra aşağıda vereceğim tur takvimimizden detaylara ulaşabilirsiniz.

 

Şimdi gelelim  kitap yorumuma , daha doğrusu kitabın ben de bıraktığı etkiye. Bazı nedenlerden dolayı kitabı son anda okuyabildik. Bana ulaşır ulaşmaz ilk 150 sayfasını okudum. Ertesi gün 150. sayfadan başladım ve hiç bırakmadan bir solukta okudum bitti.510 sayfa ama oldukça iri puntolarla basıldığı ve bölüm bölüm ilerlediği için hiç yormuyor.




Çok detay verip heyecanını kaçırmadan konusundan bahsedeyim.Catherine rahat, özgür yaşayan, gece hayatına düşkün tabiri caizse çapkın bir kızdır. Ta ki Lee ' ye kapılana kadar. Her aşk gibi güzel başlar.Herşey yolundadır.Üstelik Lee 'nin büyüsüne kapılan sadece Catherine değildir. Zamanla Catherine ' nin hayatı kabusa döner. İşte kitabımız tam olarak bu kabusla başlıyor. 2001- 2010 yılları arasını dönüşümlü olarak okuyoruz.Bir ileri bir geri .Okurken aklıma Julia Roberts ' ın oynadığı bir film -sanırım Yatağımdaki Düşman'dı - geldi . Kadına uygulanan şiddetin yarattığı travmayı çok güzel işlemiş yazarımız. Gördüğü şiddet sonucu Obsesif kompulsif bozukluk yaşayan Catherine 'ın yaşadıklarını okurken nerdeyse her anında yanındaymışsınız gibi hissedeceksiniz. Aşk var, biraz erotizm, bolca şiddet, yeterli ölçüde gerilim var,sıcak komşuluk ilişkileri bile var.Akıcı, sıkmayan bir anlatım, sorunsuz çeviri.

Kısaca beğendim .Diğer tur arkadaşlarımın daha detaylı yorumlarına göz atmayı unutmayın.



Arka kapak tanıtımına da bakalım ;



29 DİLE ÇEVRİLDİ
AMAZONDA 2011İN EN İYİ KİTABI SEÇİLDİ.


Catherine uzun zamandır yalnızdır ve bekârlığın tadını çıkarırken onu görür görmez büyük bir balık yakaladığını anlar. Lee göz kamaştırıcı, karizmatik, içinden geldiği gibi davranan, adeta gerçek olamayacak kadar çekici biridir. Anlaşılan arkadaşları da aynı fikirdedir, zira her biri sırayla onun büyüsüne kapılır.

Fakat Lee'nin dengesiz ve zaman zaman hükmeden tavırları Catherine'i giderek yalnızlığa sürükler. İnsanlara güvenini kaybetmiş, kendini dış dünyaya kapatıp karanlığa gömülmüştür ve en ince ayrıntısına kadar düşündüğü bir kaçış planı yapar.

Dört yıl sonra, hayatını cehenneme çeviren korkuları yenmeye çalışırken cesaretini yeniden kazanıp tehlikenin geçtiğine, kurtulduğuna inanmaya başlar.

Ta ki her şeyi değiştirecek o telefon gelene kadar. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.


Elinizden bırakamayacağınız sürükleyici bir kitap.
The Guardian

Çarpıcı, merak uyandırıcı okuru tamamen tutsak ediyor. Sarsıcı bir başlangıç.
S.J. Watson

Saplantılı bir gerilime teslim olacaksınız.
Karin Slaughter

İnsanın içini ürperten bir psikolojik gerilim.
Publishers Weekly

Başka neler mi var?

 
14 Şubat 2013
Kitap Trailer – http://kordugumhayaller.blogspot.com/



15 Şubat 2013
Kitap Çekilişi – http://kitapasigi.blogspot.com
Kitap Yorumu - 8 blog* birden…
Başka Bloglarda Neler Yazılmış –http://kitaptelvesi.blogspot.com


*8 blog’un birden yorumlarını http://konusankitaplarileblogturu.wordpress.com adresinde bir arada bulabilirsiniz…

 


Feniks Kitaba katkılarından dolayı teşekkür ederiz...


5 yorum:

  1. Güzel bir kitaba benziyor.Merak ettim şimdi.

    Bu arada seni mimledim ki ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet , güzel tatlım, Şu üzerimdeki tembellik bir geçsin yazacağım mimleri:)

      Sil
  2. merhaba canım,blogum da seni mimledim :) ilk defa mimlendim kurallarını ve adetlerini bilmiyorum ama mimleyecek ilk kişi olaraktan aklıma sen geldin :))
    http://sununnotu.blogspot.com/2013/02/mimlendimm_17.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler , tembelliğim geçince, en kısa zamanda bakacağım:)

      Sil
  3. güzel yorumlarını okuduğum bu güzel kitapları not ediyorum..en kısa zamanda alınıp okunacaklar arkadaşım..

    YanıtlaSil