#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Konuşan Kitaplar ile Blog Turları : Işığı Ararken - Elizabeth Haynes | YAZAR TANITIMI

14 Şubat 2013 Perşembe

Konuşan Kitaplar ile Blog Turları : Işığı Ararken - Elizabeth Haynes | YAZAR TANITIMI





            Bu blog turumuzun  ilk gününün ilk gecesinde  Yazarımızı tanımakla başlıyoruz ;



Elizabeth Haynes 

Yazmayı öğrendiği günden beri hikayeler yazan, hatta bu işi fazlaca ciddiye alıp; daha anaokulu sıralarında okulda hikayelerini dağıtan, tutkulu bir yazar olan Elizabeth Haynes, İngiltere’nin güney doğusunda yaşamaktadır.
2006 yılı Ekim ayında, bir arkadaşının kendisini NaNoWriMo (Ulusal Roman Yazma Ayı www.nanowrimo.org) ile tanıştırması ile o yıl Kasım ayında, Işığı Ararken kitabının ana karakterlerini ve yarısından fazlasını ortaya koymuş. Ancak 2007 yılı Kasım ayına kadar tekrar el sürmemiş bu çalışmaya. Bu sefer toplam 130.000 kelimeye ulaştırdığı romanını hala tamamlayamamış ve 2008 yılında yeniden bu romana geri dönerek, ilk taslağı oluşturmuş. Aralık sonunda 56.000 kelimelik, hiç de fena olmayan bir bölüm yer alıyormuş. Birkaç ay sonra yazmaya devam etmiş ve iki yakın arkadaşının okuması ve beğenmesi sonucu elden geçirilebilecek ve hatta yayınevlerine gönderilebilecek bir roman olabileceğine karar vermiş. Greg Mosse hem editörlüğünü gerçekleştirmiş, hem de Myriad Editions yayınevi ile bağlantıya geçmesini sağlamış. Ve bu noktadan sonra işler oldukça heyecanlı bir hal almış.
NaNoWriMo için Elizabeth Haynes “Arkadaşım sayesinde, hayatım boyunca beklediğim siteyi buldum. Her yıl tekrarlanan, yarışmanın amacı, Kasım ayı boyunca 50.000 kelimelik bir roman yazmak ve sonucunda büyük bir ödül falan yok, sadece kendinize yazar diyebileceğiniz bir hikayeniz oluyor elinizde. Hatta kazanmak için iyi bir hikaye de yazmış olmak zorunda değilsiniz, 50.000 kelimeyi bulan bir hikayeniz olsun yeter. Tek amaç, yazma bloğunun önüne geçebilmek ve kendinize yazma konusunda biraz güvenmeye başlamanızı sağlamak. Ve benim için tam da bu işe yaradı. Romanımı yazmamı sağladı.” diyor.
Elizabeth Haynes, 2005 yılında yazdığı ancak gün yüzü görmeyen bir romanı daha var, Simon isimli iki karakteri içeren bu seri katil hikayesi için yazar şöyle diyor “ Bunu yaparken fazlaca zeki olduğumu düşünmüştüm, ne de olsa gerçek hayatta aynı isimli insanlar var, değil mi? Ama bu korkunç bir hataydı. Bunun romanlarda olmamasının bir nedeni var, inanılmaz kafa karıştırıcı oluyor. Sakın denemeyin!” ;)


Blog tur yolculuğumuzda bizi yalnız bırakmayın :)
Bu yolculukta neler mi var?

 
14 Şubat 2013
Kitap Trailer – http://kordugumhayaller.blogspot.com/



15 Şubat 2013
Kitap Çekilişi – http://kitapasigi.blogspot.com
Kitap Yorumu - 8 blog* birden…
Başka Bloglarda Neler Yazılmış –http://kitaptelvesi.blogspot.com


*8 blog’un birden yorumlarını http://konusankitaplarileblogturu.wordpress.com adresinde bir arada bulabilirsiniz…




Feniks Kitaba katkılarından dolayı teşekkür ederiz...

10 yorum:

  1. Yazarın hiç vazgeçmeden ekleye ekleye yazmasını sevdim =D

    Ben olsam bu kadar beklettikten sonra tekrar geri dönemezdim heralde O.O

    Bu güzel tanıtım için teşekkürler tatlım =)

    YanıtlaSil
  2. Tanıtım için teşekkürler ablam *-* Çok güzel olmuş :D

    YanıtlaSil
  3. TANITIM İÇİN TEŞEKKÜRLER TATLIM
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  4. tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Yazar cidden azimliymiş ama bu kitapta başka türlü bu kadar etkili olur muydu bilmiyorum :)

    YanıtlaSil