#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 9 : Dünya Politikasına Yön Verenler - A. Altay Ünaltay

24 Ocak 2013 Perşembe

Okudum Bitti - 9 : Dünya Politikasına Yön Verenler - A. Altay Ünaltay



Kitap hakkında kısa bilgi edinmek için önce arka kapak tanıtımına bakalım ;

Dünya Politikasına Yön Verenler William Yandell Elliot Robert Strausz Hupe George Soros Bernard Lewis Sir Henry Alfred Kissinger Zbigniev Brezinski Samuel P. Huntington.

 Bu kitap Britanyanın, onların yaptıklarına oluru olsun-olmasın, ABD içindeki Britanya hayranı imparatorlukçu elitleri tanıtıyor. Artık ABD de de açıkça kabul edilen görüş o ki, bu Amerikan Cumhuriyetçi geleneğinden XX.yy. boyunca sürmüş büyük bir sapmadır; ABD kendi standartlarını koruyarak var kalacaksa, bu akımı tasfiye etmelidir.

                Kitap adı geçen elitler hakkında ansiklopedik bilgi veriyor.Bu yüzden değil ama yazısının küçüklüğünden uzun süre okuyunca kısmi körlük yaşayacak oldum.Tamam abarttım ama minnacık yazıları okumayalı epey olmuş , çok yordu.

              Bir sürü detaylı bilgi var kitapta mesela ;

W. Yandell Elliott :

   Masonik kökenli kişilerce  kurulan Ku Klax Klan' la sıkı ilişkileri vardır.
   Elliott'ın tüm kariyeri dünya çapında  yeni bir ortaçağ feodalizminin karanlık çağını kurmak ,ABD ya da benzericumhuriyetçi diğer ülkeleri yıkmaya adanmıştır.
Stretejik politikadaki rolünün öttesinde bir FBI ajanı idi.

Robert S. Hupe:

   Dış Plitika Araştırma Enstitüsünü kurdu (FPRI)
  Yarım yüzyıl Amerika dahil tüm milli devletleri gömecek dünya impratorluğunun savunucusu oldu.
  Jeopoliitik : Toprak ve Güç için Savaş isimli kitabıyla Jeopolitik  kelimesini Amerikan lügatına kazandırdı.

George Soros :

    Soros Vakıfları ve finans mekanizmaları Doğu Avrupa ve SSCB ' de sosyalizmin çöküşünün kısmi sorumlusudur.Öte yandan Yugoslavya' yı parçalayan saldırının da bir parçasıdır.
1997 'de Tayland ekonomisini çökertmekle suçlandı.
İngiliz sterlini üzerinde spekülasyonla bir günde 1 milyar dolar kazandı.
George W. Bush' u da petrol şirketi batmak üzereyken kurtardı.

Bernard Lewis :
   
   İngiliz oligarşisinin önde gelen oryantalisti, ' kriz hilali' ve 'uygarlıklar çatışması' jeopolitik doktrinlerinin babasıdır.Son 25 yıldır Ortadoğu'ya ve Orta Asya'ya yönelik her felaketli Amerikan politikasının arkasında Lewis vardır.
   1998 'de Usame Bin Ladin'e Foreign Affairs 'in Kasım/ Aralık sayısındaki yazısıyla şöhret sağlayan da Lewis 'tir.

Sir Henrry A. Kissinger:

Nixon ve Ford hükümetlerinde Başkan Ulusal Güvenlik Yardımcılığı yaptı ( 1969-75 )
Dışişleri Bakanı oldu (1973-77)
Kariyeri boyunca Elliott'ın çömezi olarak ve ona sadakatle bir İngiliz ajanı olarak çalıştı ve bunu itiraf etti.
Kissinger Kamboç soykırımından suçlanabilir.



                        vs..

   Kitap bölümler halinde yazılmış.Bu bölümler şu şekilde ;

Önsöz
William Yanden Elliott
Robert Strausz  Hupe
George Soros
Bernard Lewis
Sir Henry Alfred Kissinger
Kissinger ve Britanya
Zbigniev Brezinski
Samuel P. Huntington
Council onForeign Relations
Açık Komplo/ H. G. Wells ve Dünya İmparatorluğu
Fullbright Tezkeresinin Sırrı


           Dediğim gibi kitap ansiklopedik bilgiler içeriyor , büyük bir kısmını zaten zamanla unutacağım için önemli ya da ilginç gördüğüm yerlerin altını çizdim ki hiç tarzım değildir.

           Çok daha keyifli okunacak bir kitap olabilirdi ama baskı soluk, yazılar minicik ,konu ağır.


KIZIL ELMA YAYINCILIK
KASIM 2006
133 SAYFA
                    

4 yorum:

  1. Başta çok ilginç geldi ki severim ben bu tür kitapları (Hangi türü sevmiyorsam artık??), ancak sonra yazdıklarının tamamını okuyunca , belki baskı kalitesi daha iyi olunca diye not ettim:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de kişisel gelişim hariç her tür okuyorum,arada kişisel gelişim de okusam da zorluyor beni :) Baskı da çok önemli :) O yüzden tavsiye edemeyeceğim:)

    YanıtlaSil
  3. Bu tarz kitapları severim.Ama benim içinde iyi bir baskı, çevirisi her şeyden önemlidir.Keyifle okumalar.:)

    YanıtlaSil