#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 10 : Gölge ve Kemik - Leigh Bardvgo

26 Ocak 2013 Cumartesi

Okudum Bitti - 10 : Gölge ve Kemik - Leigh Bardvgo




                           Gölge ve Kemik serinin ilk kitabı (The Grisha). Kısaca bahsedecek olursam Alina(esas kız) ve Malyen (esas oğlan) bir yetimhanede beraber büyümüşler ve Alina kendine itiraf edemese de Malyen'i seviyor.Bir görev esnasında Alina'nın kendinin bile farkına varmadığı bir gücünün olmasının farkedilmesiyle her şey, peri masalı gibi görünen bir kabusa dönüşmeye başlar.
             Fantastik kitapları epeydir okumuyordum ama bu vesileyle sevmeye başladım. Farklı bir dünyada farklı sınıflara ayrılmış fantastik unsurlar içeren keyifli bir kitaptı.
           Yormadan,sıkmadan okundu,bitti. Başları biraz karmaşık gibi gelse de ilerledikçe açıldı,tempo arttı son çeyreği çok keyifle okudum. Devamını da merakla beklemedeyim şimdiden.
            Koskoca kitap hakkında  diyeceğin bu kadarcık mı diyen olursa , ben uzun uzadıya yorum yazıp heyecanını kaçırmak istemiyorum.Zaten daha önceleri sık sık söylediğim gibi ben detaylı yorumları okumayı da çok sevmiyorum.Detaylı yorumları biraz sonra yapacağım gibi kendim okuyup, bitirip, yorumladıktan sonra okuyorum.Detaylı yorum isteyenler varsa arka kapak tanıtımını da paylaşacağım , yok daha çok detay derseniz bu aralar sık yorumlanacağı için diğer blogger arkadaşlarımızın güzel yorumlarına göz atın. Baskı, çeviri ve kapak  başarılı. Yazıları bir önceki kitaptan sonra gözlerime bayram ettirdi . :) Kitabı elime alır almaz okuyasım geldi , içinde bulunan harita ve diğer ufak detaylar da hoşluk katmış.


Evet arka kapak tanıtımı huzurlarınızda ;

Onu yalnızca geçmişi....
geleceği ise bir tek o kurtarabilir
'BEKLE!' diye sesimi yükselttim ama o çoktan arkasını dönmüştü. Kolunu tuttum, bizi izleyenlerden gelen şaşkınlık dolu seslere aldırış etmedim. Bir yanlışlık olmalı. Ben düşündüğünüz gibi Yavaşça bana dönüp kolunu tutan elime ters ters bakınca sustum. Elimi çektim ama öyle hemen geri adım atmayacaktım. Ben düşündüğünüz kişi değilim, diye fısıldadım çaresizce.
Karanlıklar Efendisi biraz daha yakınıma geldi, sadece benim duyabileceğim bir sesle, Kim olduğunu bildiğini hiç sanmıyorum! dedi.


Zengin fantastik öğelerle oluşturulmuş bir dünya, büyüleyici kurgu ve sizi kendine bağlayan duygusal bir kanca gibi Sayfaları çevirirken kendinizden geçecek, final sahnesinde tüm tahminleriniz yanlış çıkacak ve doruk noktasında alnınızdan vurulmuşa döneceksiniz!
Horn Book Magazine

Bu büyüleyici dünya, içinde birçok tuzak barındırıyor. Mitolojiyle süslenmiş ve inandırıcı karakterlerle güçlendirilmiş roman sarsıcı sürprizlerle heyecanı ve adrenalini zirveye ulaştırıyor. George R. R. Martin ve J. R. R Tolkien hayranlarına özellikle tavsiye edilir.
RT Book Reviews




Herkese bol okumalı , keyifli günler.

 

5 yorum:

  1. Ben de okuyacağım , sen hızlı okuyunca sevdin sanki ha??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz kitaplar pek yormadığı, pek düşündürmediği için hızlı okunuyor zaten canım, fantastik olarak kötü değildi , sevdim diyebilirim:)

      Sil
  2. Martı yayınlarının kitaplarını sevmeye başladım.Birçok siparişim oldu.Sayende bu kitap hakkında da bilgi sahibi oldum.Arada fantastikde okumak lazım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet , katılıyorum. Bundan böyle sık okuyacağım:)

      Sil
  3. https://www.facebook.com/GolgeVeKemik?ref=hl :)) gölge ve kemik adı kitapla biraz farklı gibi tam olarak anlayamdım :DSDS

    YanıtlaSil