#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Dr. Oetker Çılgın Dostlar Pastası Yaptım

4 Ocak 2013 Cuma

Dr. Oetker Çılgın Dostlar Pastası Yaptım



Yılbaşı gecesi kızlar gecesi yapmak için bizde toplandık , ben de 2012 boyunca mutfak duvarımı süsleyen Dr. Oetker takviminin hem dış kapak sayfasını süsleyen hem de aralık ayı sayfasında olan bu ÇILGIN DOSTLAR pastasını yaptım.



Hazır tarifi de varken yaparım ben bunu dedim ve yaptım.





                           Fena da  olmadı hani :))



     Malzemeler :


1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta
2-3 yemek kaşığı su
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

Islatmak için

100 ml (1 çay bardağı) vişne suyu
2-3 damla Dr. Oetker Rom Aroması

Dolgu
120 g (1 su bardağı) çekirdeksiz vişne tanesi

Üzeri için

1 paket Dr. Oetker Truffe
200 ml (1 su bardağı) krema
75 g (1,5 su bardağı) Hindistan cevizi


  Bu takvimde olan orjinal tarif ama ben değiştirdim, vişneli değil muzlu yaptım, keki de muzlu sütle ıslattım :)

                 Damla çikolata ve antep fıstığı serpiştirdim :)
 
                          Kardan adamlar için Dr. Oetker Truffe'ü 200 ml krema ile üzerindeki tarife göre hazırladım.12 parçasını hindistan  cevizine bulayıp dolaba attım,diğerlerini paketten çıkan glazürü benmari usulü eritip onunla kaplayıp,bir kısmına toz fıstığa buladım.Dinlendirdim. Bu arada kürdan ve desenli bantlarla süpürge ve şapkalarını hazırladım.Havuçtan burunlar kestim, hindistancevizine buladığım topları kürdanla üst üste tutturup kardan adamlar yaptım, damla çikolatayla göz ve düğmeler yaptım.


                     Pastamı bu şekilde süsledim, hem görüntüsü hem tadı çok beğenildi. Bu arada aynı pastayı evde yaptığınız pasta kekleri ve başka krema/ puding benzeri ürünlerle de yapabilirsiniz.Hatta ben takvimde tarifini görmeden kardan adamları bisküvili cevizli toplardan yapmayı planlamıştım,tarif olunca kolaya kaçtım:)


                     

13 yorum:

  1. Çok çok çok çok çok tatlı:))))
    Tarifi kaydetmek lazım. Öyle çok beğendim ki...
    Ellerine sağlık canım arkadaşım.
    Ağzınızın tadı hiç bozulmasın inşallah.
    Tatlı ve mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım , sana da çok mutlu,tatlı yıllar. Tariften daha çok görüntü hoşuma gitti benim:) Kolay ve şeker.

      Sil
  2. Ama bu güzel ötesi olmuş.
    Ellerine sağlık:)
    Kolay demişsin de burdan bakınca hiç öyle görünmüyor:)
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Gerçekten görüntüsü şeker, yapımı hiç zor değil:) Sevgiler.

      Sil
  3. Çok Çok eğlenceli gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor eminim tadı da öyledir:)Fakat biraz meşakkatli gibi geldi banada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafif ve lezzetliydi :) Ama gerçekten öyle çok zor bir pasta değil .

      Sil
  5. kardan adamları yesinler,ne şekerler öyle..

    YanıtlaSil
  6. Aaaa, harika olmuş, ellerine sağlık. Çok kıskandım öyle bir pasta ben de yapmalıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden ellerine sağlık,eminim senin pastan da harika olur:)

      Sil