#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:114- Olmak İstediğim Yerde - Adele Griffin

24 Aralık 2012 Pazartesi

Okudum Bitti:114- Olmak İstediğim Yerde - Adele Griffin



Galata Gençlik dizisinin bu kısacık (133 sayfa) kitabını dün gece uykum kaçınca okuyuverdim. Sanırım bir kitap alışverişinde hediye gelmişti,emin değilim.
Bölüm bölüm yazılmış ,iki kız kardeşin öyküsü.Fena değil,okunabilir.Kitabın kahramanlarından biri (büyük kız kardeş) aslında ölü.Kimi zaman anılarla,kimi zaman ölülerle ilerliyor kitap.İlginç,hoş.

Arka kapak tanıtımına da bakalım ;

Hayatın ve ölümün karşıt taraflarında bulunan birbirinden çok farklı iki kardeşin şaşırtıcı öyküsü.

Jane,küçük kardeşi Lily'ye 'mış gibi yapmak' oyununu öğreten ve onu yıldırımlardan koruyan biricik ablasıydı bir zamanlar.Ancak,Jane sonsuza kadar ' mış gibi yapmak' oyununu sürdürmek isterken, Lily ergenlik çağına girdiğinde arkadaşlar edinmeye ve erkeklerle flört etmeye başlamıştı.Jane için hayalle gerçek arasındaki çizgi daima bulanıkken, Lily beklentiler v değişikliklerle dolu parlak bir gelecek için yaşamaktaydı.Kaçınılmaz olarak iki kardeş arasında gittikçe büyüyen bir uçurun oluşmuştu: Lily ilk aşkına kendini kaptırırken Jane'e kenardan hüsranla onu izlemek kalmıştı sadece.Küçük kardeşinin üzerindeki etkisini nasıl kaybetmişti ?

Daha sonra bir felaket onları bulur ama öykü burada bitmez...

Ulusal Kitap Ödülü finalisti.


Keyifli okumalar...

8 yorum:

  1. Keyifli okumaların daim olsun canım benim ^-^

    YanıtlaSil
  2. Bence oldukça ilginç bir konu.. Bu konuya çok benzeyen bir Playstation oyunu vardı.. Japon korkusu bayılarak oynuyordum. Onu hatırlattı bana..
    Senin kitap okuma alışkanlığına hayranım arkadaşım..:))
    Selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hala arada Ps2 oyunlarını zevkle oynuyorum, henüz ps3'e trnasfer olamadım:) Teşekkürler güzel yorumların için sevgiler.

      Sil