#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti : 118 - Çıplak Ayaklıydı Gece - Ahmet Ümit

30 Aralık 2012 Pazar

Okudum Bitti : 118 - Çıplak Ayaklıydı Gece - Ahmet Ümit


Kitap dokuz öyküden oluşuyor.

12 Eylül öncesi ve sonrasıyla Ahmet Ümit'in doğal olarak taraflı yorumuyla.

Öykülerin isimleri ;

78'linin Mektubu
Bir Akdeniz Düşü
Sığınak
Ölümün Hükmü Yok
Pezevenk
Gökyüzünde Yıldız Olmak
Ayışığında Klarnet Taksimi
Beni Yine Hamama Götür Anne
Yitik Kentin Kıyısında


Ben en çok yıldızların nasıl oluştuğunun hikayesinin anlatıldığı ' Gökyüzünde Yıldız Olmak'  ve
Bir çocuğun öyküsü olan
 ' Beni Yine Hamama Götür Anne' yi beğendim.


Arka kapak tanıtımına da bakalım ;

Ülkenin en kararlı, en özverili, en iyimser çocukları. Sert, acımasız, zalim günler. Zor günlere inat gülümsemelerini korumaya çalışan gençler. Kahramanlıklar, ihanetler, acılar ve aşklarla dolu romantik bir yaşam. Demokrasi ateşini, diktatörlüğün en karardık döneminde yakmaya çalışanların serüveni. 12 Eylül darbesine direnen insanların gerçek yaşamlarından çarpıcı öyküler."Büyük bir çatışma çıkmıştı kentte. Biz, insanlar, çiçekler, karıncalar, kuşlar, balıklar ve yıldızlar öldürülmesin diye sokaklara renk renk yazılar yazıyor, duvarlara afişler asıyorduk. Hepimiz gençtik; yaşlı olanlarımız da vardı aramızda ama hepimiz gençtik. Onlar, insanları, çiçekleri, karıncaları, kuşları, balıkları ve yıldızları öldürmek için çıkmışlardı sokağa. Hepsi yaşlıydı; genç olanları da vardı aralarında ama hepsi yaşlıydı. Ve hepsi silahlıydı. Çeşit çeşit sustalılardan otomatik tabancalara kadar bir iyice kuşanmışlardı silahlarını. Bir köşe başında bekliyorlardı bizi. Bekledikleri yerde karşılaştık. Belki daha elverişli bir köşe başı ve daha uygun bir zaman bulunabilirdi ama bu karşılaşma kaçınılmazdı. Çatışma uzun sürdü. Karanlık bir dönemin bitişinden karanlık bir dönemin başlangıcına kadar. Yenilmiştik. Yenileceğimiz belli değildi ama çok da şaşırmadık. Şimdi kaçıyorduk işte. Yakalanmamak için, yeniden dövüşebilmek için kaçıyorduk. Belki de bastığımız bu ham toprak İstanbul'un karanlık, suskun sokaklarıydı. Bırakıp geride karımızı, çocuğumuzu, basılacak evimizi terk ediyorduk..."


Everest Yayınları
14. basım
Nisan 2012
104sayfa


Herkese keyifli okumalar...

12 yorum:

  1. teşekkürler canım güzel paylaşım için
    hayırlı sabahlar

    YanıtlaSil
  2. taraflı da olsa okumak lazım , ben Ahmet Ümiti biraz geç tanıdım ya da henüz tanımaya çalışıyorum çünkü sadece 3 kitabını okudum , ama henüz karar vermedim kendisi hakkında:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum kalemini,inş. 2013 de elimde olan bütün kitaplarını bitireceğim,Şubat ayında yeni kitabı çıkacaktı sanırım,yenisini eskileri bitirmeden almayacağım.

      Sil
  3. Ahmet Ümit'in hemen birçok kitabını okudum ama bunu okumamıştım:)
    Paylaşımın için teşekkürler canım.
    Mutlu pazarlar ^-^

    YanıtlaSil
  4. Yeni yılda Ahmet Ümit serisini tamamlayıp, okumak istiyorum.Şuan elimde 3 adet kitabı mevcut.Sanırım siz, birçok kitabını okumuşsunuz.İlk önce hangisini önerirsiniz bana? Bu arada yeni yılınızı kutlarım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de malesef hepsini okuyamadım,seriyi alma kısmını tamamladım,okuma kısmı 2013'e kaldı .
      Okuduklarım içerisinde en sevdiklerim Beyoğlu Rapsodisi ve Bab-ı Esrar'dı,ama dediğim henüz çok az bir kısmını okudum.

      Size de çok mutlu,huzurlu ve sağlıklı bir yıl dilerim.
      Sevgiler.

      Sil
    2. Dedikleriniz bende mevcut.O zaman ilk seçimi Beyoğlu Rapsodisi'nden kullanmak lazım. :)

      Sil
    3. Güzel bir polisiye, keyifli okumalar şimdiden.

      Sil
  5. SEvgili Mehtap cığım. Vallahi hızına yetişmek imkensız. Kendimden utandım. Ben Ahmet Ümit in Şeytan Ayrıntıda Gizlidir kitabına başladım ve hala onu okuyorum ama sen maşallah neredeyse 5 kitap bitirdin bu süre içinde..:))
    Gerçekten tebrik ediyorum..
    Teşekkür ederim arkadaşım..
    Güzel pazarlar diliyorum..:))

    YanıtlaSil
  6. Şımartıyorsun beni Özlem ablacığım:) Teşekkür ederim,vaktim çok,o yüzden sizlerden biraz fazla okuyor olabilirim.Güzel pazarlar,sevgiler.

    YanıtlaSil