#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti : 117 - 1453 Fetih Üçlemesi - İskender Fahrettin Sertelli

29 Aralık 2012 Cumartesi

Okudum Bitti : 117 - 1453 Fetih Üçlemesi - İskender Fahrettin Sertelli

                                    'Ya Ben Bizans'ı Alırım, Ya da Bizans Beni'



                            İstanbul'un fethini öncesi,kısaca sonrasıyla farklı bakış açılarıyla sunan ,okuması gayet kolay bir kitaptı . Üç ayrı bölümden oluşuyor.

       Bu bölümler ;

1. Kitap
Surların İçinden
KONSTANTİNİYE'NİN SON GÜNLERİ

2.Kitap
Surların Dışından
İSTANBUL'UN İLK GÜNLERİ

3.Kitap
Surların Altından
FATİH'İN ÇOCUKLARI


   isimleriyle ayrılmışlar ve en son kısımda kısa bir resimlerle fetihin kısa tarihi yer alıyor.
Güzel bir kitaptı baskısı,sayfaları güzel,kocaman kocaman harfler gözünüzü hiç yormuyor. En çok 3. kitap diye adlandırılan bölümü beğendim. Genel olarak güzel bir kitap ama sanki bir duygu noksanlığı varmış gibi geldi bana, tarihi kitaplar roman bile olsa genel olarak beni çok duygulandırır bu kitap o duyguyu veremedi.



                  Arka sayfa tanıtımına bakalım;



                                       Bir sabah Türkler surları yararak şehre girdiler. Gemilerini de Okmeydanı'ndan kızaklarla Haliç'e indirmişlerdi. Haliç ve surlar, ateşler içinde yanıyordu. Türk ordusu Bizans'ı zaptetmişti. Kral Kostantin'in surlarda başı kesilerek öldürüldüğü söyleniyordu. O gün akşama doğru bütün şehir baştanbaşa Türkler tarafından ele geçirilmişti."

İskender Fahrettin Sertelli, 1453 üst başlığıyla sunduğumuz üç romanında da aynı döneme, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u Bizans'tan almasına değinir. Konstantiniye'nin Son Günleri, fetih öncesi Bizans'ın başkentindeki psikolojiyi anlatırken; İstanbul'un İlk Günleri savaşın diğer cephesini, Osmanlıların hazırlıklarını ve psikolojilerini yansıtır. Yazarın daha sonra kaleme aldığı Fatih'in Çocukları ise aynı süreci iki çocuğun gözünden aktarır bu defa.

İskender Fahrettin bu üç romanıyla, Fethi ve Fatihi olduğu kadar kendisini de ölümsüzleştirmiştir.



Maya Kitap
1. Baskı
Mayıs 2011
365 sayfa


    Keyifli Okumalar.

6 yorum:

  1. biraz bekletiyoruz o halde madem duygu azdı diyorsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Fetih kitabı daha var kitaplığımda yakında onu da okurum inş.:) Bakalım o nasıl:)

      Sil
    2. evet oku da yorumuna bakarak ben de hangisine öncelik verebileceğime bakayım canım:)

      Sil
  2. EN KISA ZAMANDA FETİHLE İLGİLİ BİR KİTAP OKUMAK İSTİYORUM
    AMA KARARSIZ KALDIM ŞİMDİ
    BİRAZ DAHA BEKLEYEYİM EN İYİSİ
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü bir kitap değil ama dediğim gibi o duyguyu veremedi bana,bakalım elimdeki diğer kitabı da okuyayım,ufak aplı kıyaslama yaparım:)

      Sil
  3. Fatih sultan mehmet'in dinine düşkün biri oldugunu biliyoruz fakat kitabın başında bizanstan gelen bi kızla gereksiz münasebete girmesi kitaba karşı bi ön yargı oluşturdu

    YanıtlaSil