#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti: 113- Ateş , Güneş ve Ada - Ertürk Akşun

24 Aralık 2012 Pazartesi

Okudum Bitti: 113- Ateş , Güneş ve Ada - Ertürk Akşun



Ateş, Güneş ve Ada 'yı alalı epey çok olmuştu, tanıtım yazısı ilginç gelmişti , bedava sayılabilecek bir fiyata kampanya vardı ,hatta bir sürü aldım aynı kitaptan. Okuma sırası gelmemişti. 1Q84 'ü bitirince Edgar Allen Poe'ya eş zamanlı devam edemedim, ikisi de hacimli olunca ellerim dinlensin dedim.Dün başladım bu kitaba ,bugün bitti.

Sıradan bir erkeğin, ergenlik sıkıntıları, iç döküşleri, cinsel maceraları, aşkları anlatılmış. Okurken yazarın birebir kendini anlattığını düşünmüştüm. Tamamen öyle değilmiş. Okuduktan sonra yazarla ilgili bilgilere bakınırken burada bir söyleşi buldum. Aslında adı geçen ergen pek de sıradan değil, baş belası diyeceğimiz tiplerden. Yer yer güzel aforizmalar var. Bir erkeğin iç dünyasına sızmak için yararlanılacak bir kitap. :) Ama sanki biraz abartılmış erkekler , hani bize çok düz gelir ya erkeklerin algısı ,iç dünyası , sanki fazla komplike gösterilmiş:)


                                         Ben kitabı okurken bizim canavarlar ayak ucuma sığışma mücadelesi veriyordu, kitabı bitirmeme 13 sayfa kala bu anı ölümsüzleştirdim :)


                             Arka kapak tanıtımına da göz atalım ;

İnsan bilmediği cenneti değil, bildiği cehennemi yaşamaya meyillidir...Ateş her şeyi dener ve sınar... Onu ancak tek bir şekilde öğrenebilirsin;
Yanarak...
En kötü şey tam yanmadan duman olmaktır. Yanamamaktır.
Duman içten içe yanmak demektir. Duman ruhun zehridir.
Güneş, bilgi demektir. Güneş, pişmek demektir.
Aşkla pişmek, acıyla pişmek, dostlukla pişmek demektir.
Güneş olgunluk demektir. Güneş bilgiyle pişmek demektir.

Ateş kendini Güneş'te sınamalı, Ateş kendini Güneş'e gömmeli, Ateş, Güneş'te sönmelidir.
Ateş'in isini, Güneş'le yıkamalısın, Güneş'le tazelenmelisin.

Ve asla ama asla "Ada"nızı unutmayın. Hayallerinizden vazgeçmeyin. Ütopyalarınızın peşinden gidin.
Çünkü onlar sizin gerçek hazinelerinizdir...

Genç bir erkeğin hayat yolunda, kadınlar, aşk, sevgi, mutluluk, haz, aile, seks, erkeklik, dostluk, kısacası yaşam üzerine tecrübeleri ve düşündükleri...

"Erkeklerin içsel dünyasını o kadar iyi anlatmış ki, kadınlar bu kitabı elkitabı olarak yanlarından hiç ayırmayacaklar."
Mine Kırıkkanat

"Galiba hiçbir kitap erkekler dünyasını bu kadar güzel anlatıp, bu kadar da deşifre etmemiştir."
Mehmet Coşkundeniz,
Aşk Doktoru



   


              Herkese Keyifli Okumalar...

Ekleme: Yazmayı unutmuşum kitabı okurken beni en çok sinir eden şey satır sonlarında bulunan kelimelerin sık sık yanlış bölünmesi.

5 yorum:

  1. Merhabalar sevgili arkadaşım,
    Kitap yorumun için teşekkürler. Konu olarak pek tercih etmeyeceğim bir tarz. Ama en çok senin tatlışları beğendim. Köpişin ne kadar sevimli olmuş öyle.. Bir de kitap okuma ortamına bayıldım..:))
    Çok çok selam ve sevgilerimle..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir merak okudum ben de , ama yazım hatalarından,sıradanlığın bile abartılmasından sıkıldım. Ev sobalı olunca geceleri soba yanan odaya doluştuk :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. Kitapla ilgili fikir paylaşımın için teşekkürler arkadaşım.
    Ama ben senin o patili güzellerine bakmaktan konuya pek konsantre olamadım:))) Maşallah onlara. Çok çok çok şekerler. Öpüyorum onları, sevgiyle... Diğer şeker patiliyi de ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim tatlım, ilgine, yorumuna. Diğer şeker kız Şirin toplu fotoğraflara yanaşmıyor, özgür kız:) Yalnız takılıyor,oğluşu da sevmiyor, sıcağı da ilginç,vahşi bir kız:D Bu yüzden üçü bir arada pozumuz pek yok. Biz de seni öpüyoruz ve seviyoruz.

      Sil
  3. Anaaammmm ne tatlı onlar öyle yaaa :)çokta uyumlu olmuşlar beyaz beyaz :)

    YanıtlaSil