#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:104- Ayışığı Kedisi - Ayşım Okudan

16 Kasım 2012 Cuma

Okudum Bitti:104- Ayışığı Kedisi - Ayşım Okudan



Sevgili tatlı,çok yönlü, elinin değdiği her yeri güzelleştiren Ayşım'ın kitabının (ikinci kitabı ) çıktığını duyunca çok sevindim, çok heyecanlandım, kitap almama sözümü bozdum,listeme kaçak giriş yaptırdım:)  Az az okuyayım da hemen bitmesin diye yavaş yavaş okudum ve çok beğendim bizim kızlarda (Şeker ve Şirin) Ayışığı kedisi benim diye birbirleriyle yarıştılar :)



Kitabımızda birbirinden güzel şiirler,öyküler var.Hepsini çok sevmekle beraber çok ipucu vermeden favorilerimin isimlerini söyleyeyim;

En Hep Tek
Ne Kadar
Ders
Saatsiz Geceler
Son Nokta
Yalanın Aşkı
Orkestra
Yöntem


Böyle devam edip tüm kitabı yazmadan son vereyim :) Bir çoğumuz Ayşım'ı nam-ı diğer Okuyan'ı blogundan dolayı biliyorsunuzdur, ben blog işinde kendi çapımda  henüz acemiyken  sık kullanılanlara ekleyip acaba bugün moonlightcat13 (sohbetimizden,tanışmamızdan önce) neler paylaştı neler yaptı diğer sık sık ziyaret ederdim, hala en çok sevdiğim bloglardandır.Uzaktan da olsa tanıdığım,zamanla kendime yakın bulduğum,samimi olduğum birinin kitabını okumak çok güzeldi, bana bu duyguyu yaşattığın için bir okur olarak,bir arkadaş olarak çok teşekkür ederim, eline,yüreğine,duygularına,emeğine sağlık.Dilerim üçüncü ya da onüçüncü kitabın da daha uzun öykülerin olduğu Poe kokan bir hikaye kitabı olsun :) Hatta mini roman da olsun, o heyecanı da yaşayalım inşallah :)

Kitabın kapağı görüldüğü gibi çok güzel ama kitabı açınca sizi çok şeker bir sürpriz bekliyor :) Sayfa altlarında size eşlik ediyor. Çok çok güzel bir detay.


Yavaş yavaş okusam da malesef bitti,ama olsun başucu kitabımız oldu,arada açar açar farklı duygularla tekrar okurum .





Bu güzel ayraç ve defteri bana Ayşım sanırım Haziran ayında hediye etmişti, ozaman bu defteri kesinlikle hemen kullanmalıyım demiştim ve okuduğum kitapların isimlerini yazmaya başladım 2011'den beri olanları.Ozaman bu, kendi yapımı olan ayraçı birgün Ayşım'ın kendi kitabında kullanacağım , hediyesi güzel defterime O'nun da adını yazacağım, (bakınız : yanında kedicik ve pembiş kalp olan son sıra) aklıma gelmezdi, çok güzel oldu ama:)


Arka kapak tanıtımına da bakalım ;


Beynimin geri dönüşüm kutusunu kurcaladım ve içindeki birikimlerle harf harf döşeyip kelimeleri, bu kitabı hazırladım.

Çıfıt çarşısı gibi bir manzara karşımda, ben bile şaştım onca kalabalığa…

Yaşadıklarımı, yaşattıklarımı, gördüğüm yerleri, şahit olduğum olayları, edindiğim bilgileri hepsini istiflemişim. Acıları, kayıpları, hüzünleri en uzağa iteklemişim.

İyi antikacı olur benden. Eskiye ait ne varsa belleğime kaydetmişim. Anıların kimi bir şarkıya kimi bir kokuya kimi de bir dizeye tutunmuş, canlanmak için sırasını bekler dururmuş.

Velhasıl kelam beynimin geri dönüşüm kutusunun içindekileriyle elinizde tutmakta olduğunuz bu naçizane söz-nağmeler ortaya çıktı.

Ayın gölgesinde
Bir kuyruk mesafesindeki
Mutluluğa mırıldanıyor
Ayışığı kedisi


Sonuç olarak ben çok beğendim,okuyun derim.


Bu da son durum raporu, Şahane Hatalar'ı his sevmedim,sinir bozucu bir kitap ama yarısını okudum sayılır :)
Herkese Keyifli okumalar , Muharrem ayınız, Hicri Yeni yılınız hayırlı olsun...





18 yorum:

  1. Vallahi yorumuna bayıldım güzel arkadaşım.. Sen çok daha detaycısın benden daha güzel değerlendirmişsin. O yüzden senin bloğunu böyle seviyorum ve günü gününe takip ediyorum işte..:)))
    Şeker ve Şirin i yiyesim böyle mıncık mıncık mıncıklayasım var..:))
    Bir de heyecan le bekliyorum Hayvan Öykülerine ne zaman başlayacaksın atrkadaşım.. yorumunu merak ediyorum ona göre sipariş vereceğim..
    Çok çok selam ve sevgilerimle..:))
    Hayırlı Cumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu Ruh Kolleksiyoncusuyla okumak için sona saklamıştım,ozaman Hayvan Öyküleri'ne de hemen bugün başlıyorum, önce onu bitiririm, içimden bir his güzel olduğunu söylüyor, Teşekkürler, Ben de severek takip ediyorum, kocaman öpücükler:)

      Sil
  2. off kedi çok şekerrrr :D
    aslında çok korkarım kedilerden ama çok harika görünüyor bu minnişşş :*

    okunan kitapların isminin yazılması süper fikirmiş.ben nasıl olsa blog var diye yazmıyordum ama bir deftere yazma fikri çok daha romantik =)

    benim de bu ara kitap almama sözümü bozasım var.
    süper bir indirim buldum, milenyum serisini düşünüyorum.
    bir de ennn sevdiğim karikatürist kitap yazmış, onu almak istiyorum :|

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hayvanlardan arı hariç pek korkmam (tabi ayı,akrep,yılan gibi göremediklerim hariç) birkaç defa kaz,köpek hatta kedi saldırısına maruz kalmama rağmen, korkmam:) Seviyorum bütün hayvanları:)
      Ben bu defa sözümde duracağım, Şubat sonunda kitap aldım postum olacak,senin alışverişini ve yazısını beklemedeyim, keyifli okumalar tatlım.

      Sil
    2. ay kediler böyle durum durup zıp diye atlıyorlar ya, aklım çıkıyor :D
      sakin hayvan seviyorum ben.
      uslu olsunlar canımı yesinler :D
      siparişimi verdim, dayanamadım.
      yanına 2 tane daha ekledim.
      ah ne olacak bu halimiz büü :((

      Sil
    3. :)) Söyleme sürpriz olsun, gelince paylaşırsın, ben de bakar sevinirim:) Kendim almayacağım ya bari gözlerim bayram etsin:D Güle güle oku tatlım:)

      Sil
    4. anlaştık :D
      sağolasın bebiğimm daha güzelleri senin olsun inş <3

      Sil
  3. Sevgili Mehtap, isim akrabam, patili güzellerin güzel yürekli dostu ben sana nasıl teşekkür etmeliyim bilemedim. Şimdi buraya ne kadar uzun yazsam da hissettiklerimi tam olarak yansıtamayacağım. Öyle mutlu oldum ki... Öyle duygulandım ki...
    Bana bu güzel duyguları yaşattığın için gönlümün en sevgi dolu köşesinden kocaman teşekkürler canım.
    Rabbim'e şükürler olsun ki sizler gibi güzel insanlarla karşılaştırıyor hep beni.
    Güzel patililerinle inan kitap gözüme daha bir güzel göründü^-^ Hepsinin o tatlı patilerinden öperim sevgiyle...
    Beğeninle, paylaşımınla beni çok çok çok mutlu ettin.
    Sevgiyle kal, daima...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan beğenmemin tek sebebi seni seviyor olmam değil, kendi çapımda iyi bir kitapsever olduğum için severek,beğenerek okudum, asıl benim açıklamam,teşekkürüm az oldu,ama zaten bütün kitapları çok detaylı çok güzel yorumlamıyorum, eleştirmen değil sadece kendi çapımda bir okurum:) Kitapların içeriğinden ,özelliğinden çok bende bıraktığı etkiyi yazıyorum, o yüzden rahat yazdım.Kitap gelene kadar duyduğum heyecan,mutluluk,merak yeter zaten :) Hepimiz öpüyoruz, sevgiler canımm.

      Sil
  4. O pisicikler varken ben okuyamazdım ki. Yanımda kedi olunca sıkıştırmadan duramıyorum da ben :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sıkıştırmadan,mıncıklamadan duramıyorum, sürekli kaçış halindeler o yüzden:)

      Sil
  5. Kedilerin çok tatlı! Gözleri falan, gelirsem sıkıştırır bastırır da severim. :] Bu arada Ayışığı Kedisi'ni de çok merak ettim şimdi. :]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şeker bir kitap,hem kedi hem şiir,öykü severlere özel:) Teşekkür ederim.

      Sil
  6. kitabı da sahibini de senden duydum, paylaşım için teşekkürler. o şirin kediler senin miiii? Benim kızlar onları yer valla. çok şekerler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bizim kediciklerimiz ve köpeğimiz :) Ben teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  7. Merhabalar, bloğuna bayıldım :) Kitap hastası biri olarak ben de bir blog açtım ziyaret edebilirsen çok sevinirim. Sevgiler :)

    http://dikkatspoilericerir.blogspot.com/

    YanıtlaSil