#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Şambali Tatlısı Yaptım (Antep fıstıklı)

9 Ekim 2012 Salı

Şambali Tatlısı Yaptım (Antep fıstıklı)





                                                        Bugün yapmadım,birkaç gün oluyor, tam soğumadan kesilmiş dilim olduğu için görüntü çok çok güzel değil,ama tdı nefisti, başka fotoğrafını çekecek zamanım olmadı idare edin.
                                                      
 

Yemyeşil bir karışım oldu:) Nasıl oldu derseniz:

Malzemeler:
3 su bardağı irmik
1.5 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı yoğurt
Vanilya
Kabartma tozu
1 su bardağı antep fıstığı tozu

Şerbet:
3-3.5 su bardağı şeker
2 bardak su
Limon

Yapılışı :

Çok basit:) Önce şerbetimizi kaynatıp soğutuyoruz.O kaynarken tatlının malzemelerini iyice karıştırıp, yağlanmış tepsiye boşaltıyoruz, irmikler şişsin diye tepsine 30 dk dinlendirip, ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Tepsiye yağladıktan sonra az bişey şeker,su ve yoğurt karışımını tepsiye sürüp öyle harcı döküyoruz,   harcın üzerinede aynı yoğurtlu şekerli karışımı sürüyoruz yumurta fırçasıyla.Sıcak tatlıya soğuk şerbet döküp,mümkünse ertesi gn afiyetle yiyoruz:)

8 yorum:

  1. Ellerine sağlık sevgili arkadaşım. Nasıl severim bir bilsen. Ve birkaç kez denedim malesef öyle kötü olmuştular ki.. Seninki mükemmel gözüküyor bir de senin tarifini deneyeyim. Tatlı deyince bende akan sular durur...:))
    Eee az tombiş değilim yani..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler, eminim senin yaptığın da çok güzel olur:) O tombişliği hiç sorma:)

      Sil
  2. Eline sağlık kuzumm :)
    Çekiliş var bak bende, beklerim : http://www.kontesce.blogspot.com/2012/10/bir-cekilis-de-benden-olsun.html

    YanıtlaSil
  3. ahh..
    harika görünüyor :(

    YanıtlaSil
  4. sen boyle tarifler ver canimi ye :D
    hatta tarifle kalmasin bir kargolayi ver :(
    belleeamie.blogspot.co.uk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kargo da o tatlı ham maddelerine ayrılır tatlım:)) Yoksa canın sağolsun:)

      Sil