#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:96- İslam'la Yüzleşmek - Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu

23 Ekim 2012 Salı

Okudum Bitti:96- İslam'la Yüzleşmek - Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu


Kitapla ilgili fikirlerimden önce Nihat Hatipoğlu'nu çok çok sevdiğimi belirteyim. Özellikle Ramazan aylarında her programını kaçırmadan izlemeye çalışıyorum.O kadar güzel bir anlatımı , ılımlı bir tarzı var ki  içime hem huzur dolduruyor, hem de eksikliklerimden dolayı vicdanımı harekete geçiriyor. Babası olmadan büyüyen bir çocuk, şimdi de babası olduğu halde babası olmayan bir kız olarak kendi babamı seçme şansım olsaydı hakkımı Nihat Hatipoğlu'ndan yana kullanırdım , yani düşünün ne kadar sevdiğimi .  Gerçi annemin seçim şansı olsaydı Cüneyt Arkın ya da Robert de Niro , hiç olmazsa Jack Nicholson 'ı tercih ederdi ya neyse :)

Çok sevdiğim Nihat Hatipoğlu'nun bu kitabı kendisinin değişik konularda yazmış olduğu yazılardan oluşuyor. Hem bilgilendirici hem sıkmadan okunacak cinsten.

Dört ana bölümden oluşuyor ;

Hz. Muhammed (s.a.v) Hakkında
Dini Günler ve İbadet Hakkında
İslam Büyükleri Hakkında
Günümüz ve Dünya Meseleleri Hakkında

                          Bol bol salavat getirerek, oldukça sık gözlerim dolarak okudum. İlgililere tavsiye ederim.

   Arka kapak tanıtımına da bakalım ;

"Bugün insanlar bir ışık arıyorlar. Modernite, teknoloji, refah yetmiyor. Bu ışık, bugünkü haliyle Doğu'da olmadığı gibi Batı'da da değil.

Bu haliyle model değiliz. Bu haliyle model olamayız. Gelişmek zorundayız. Kendimizi sorgulamak zorundayız. Kur'an'ımızı ve Hz. Peygamberimizi yitirmeden elbette. Ben bu sözlerimle 'reform' gibi hasta bir kavramı hiç işaret etmiyorum. Benim dediğim uyanmadır, silkinmedir, gelişmedir, öze dönüştür."

  Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu kitapta yer alan yazılarında  Hz. Peygamber (s.a.v) sevgisinden,ibadetlere,İslam Büyüklerinin hayatlarından,dünya ve günümüz meselelerine kadar pek çok konuya değiniyor; geniş yelpazesiyle modern insanın İslam'la yüzleşmesini sağlıyor.





Böylece bu liste tamamen biter ,bir önceki yazıda hazırlanan listeden tam gaz devam edilir :)

Herkese keyifli okumalar...



10 yorum:

  1. Bir gün tesadüfen rastladım - geçen Ramazan'dı- "filan duayı okursanız - ya da şu kadar kez okursanız- evinize hırsız girmez dedi. Hemen kapattım.

    İnsanlar milyarlar verip evlerine alarm, gizli kamera, çelik kapı, özel kilit taktırıyor, kapılara güvenlik elemanı koyduruyorlar ama bu adam bilime, akla gerek yok diyor. Kusura bakma bu tarz düşünceye sahip kişileri asla tasvip etmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı adam duanın,tevekkülün ne olduğunu başka programlarında zaten detaylı anlatmıştır.Eşeğini sağlam kazığa bağla ondan sonra tevekkül et, kuru kuruya dua etmekle,tevekkül etmekle bir şey olmaz demiştir. Zaten sayı ile okunan dualar için ,sayının bir önemi yok sadece motive olsun,devamlılık sağlansın diye öyle düşünebilirsiniz diyor.
      Herkesin farklı dini,siyasi vs. görüşü olabilir, ufacık bir konuşmanın bir ucunu dinleyip infaz etmemeli derim ben.Bu kitabında bile aklın,bilimin önemini kendince belirtiyor.Ben kusura bakman ablacığım, seven olduğu gibi sevmeyen de olur elbette.

      Sil
    2. nihat hatipoğlunu bende severim.bence dinle ilgili inançlarımız ile ahlak yapımız oluşuyor.bu da yaşamış olduğumuz aile, ve çevre ile oluşuyor.bu yüzden herkesin inançları farklı. geçenlerde iş yerinde tartıştık arkadaşla ona göre bütün hıristiyanlar cehennemlik neden çünkü müslüman değiller, neymiş günah işleyip kiliseye para verip günahlerını affettiriyorlarmış. ee bizde başımıza bir olay geldiğinde ekmek,tuz başında çevir birine ver, yada sadaka veriyoruz sevabımız çoğalsın diye. bence ikiside aynı yola çıkıyor. ben imanımda dört kitaba ve peygambere inanıyorsam eğer onun da kitabına ve peygamberine saygı duyuyorum demektir. bence din, ibadet ve inançlar kişinin kalbinde yaşamalı sadece dilinde değil. eve hırsız girmez olayınıda rahmetli yengem bana bir dua söylemişti şu an o duayı bulamadım yazılı idi kağıtta:(( bulursam bende bloğa eklerim. hayırlı bayramlar

      Sil
    3. Ben de kimseyle dini inançları yüzünden tartışmam , duanın zararı olmaz, en azından manevi huzur veriyor.Rabbim hepimizin tüm hayırlı dualarını kabul etsin.

      Sil
  2. şüphesiz ki Haipoğlu ılımlı ve sevecen tavrıyla tüm müslümanların içinde bir güvenli insan modeli çizdi. kitabında da bu etkiyi sağlamış olması ne iyi

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşım ben daha 4 kitaptan oluşan okuma listemi bitiremedim..:))Vallahi sana maşallah..:))
    Çok kötü utandım şimdi..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Geçen sene bazı sağlık sorunlarım yüzünden tüm sene boyunca 20 civarı kitap okuyabildim:( Acısını çıkarmam lazım:)

      Sil
  4. tebrikler! Bloguna bayıldım. GFC'de takipteyim. Blogumu beğenirsen beni de takip eder misin?
    teşekkürler,

    http://styleglaze.blogspot.com

    YanıtlaSil