#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:88-Osmanlı'nın Gözyaşları - Salih Gülen

13 Ekim 2012 Cumartesi

Okudum Bitti:88-Osmanlı'nın Gözyaşları - Salih Gülen


Çok beğenerek okudum ama rahatsızlığımdan dolayı 127 sayfa olmasına rağmen birkaç günde bitirebildim.Osmanlı'nın kuruluşundan çöküşüne kadar geçen değişik zamanlarda, iç titretecek,boğazımıza düğümlenecek gerçekleri anlatıyor kitap.
11 ayrı bölümden oluşuyor, yani 11 ayrı gerçeğin  ağlatacak öyküsü.Başlıkları şöyle;

Savcı Bey
Çöl ve Deniz- Sarı ve Mavi
Estergon Kalesi Subaşı Durak
OSmanlı'nın Gözyaşları
Surreye Saldırdılar
Üç Kuşağın Rutbesi: Şehadet
Kudüs'te Bir Onbaşı Hasan
Kurşuna Dizin
Urfalı Mehmed Fahreddin
Adana'nın 125. Alayı
Beni Bırakma Ahretlik

Arka kapak tanıtımına bakalım;

Uçsuz bucaksız tarih yolu boyunca üzerinden umarsızca geçip gidilen nice hadiseler vardır,bu yolda bir çakıl taşı hükmünde olan hadiseler...Bir de tarihin kendi hızlı akışı ve gürültülü patırtısı arasında duyulmayan insan sesleri varıdr.bu sesler bazen geçmişten günümüze uzanan bir inilti bazen bir sızlanma bazen de bir haykırıştır.
  Elinizdeki eser, Osmanlı tarihinin çeşitli dönemlerine ait insan seslerini günümüze ulaştırma gayretiyle yola çıktı,Tarihi,sebep-neticekolaycılığı içinde ele alanlara inat,tarihi inşa eden o yiğit insanları bir Fatiha ile olsun anmak için...

Kapak : Sultan Mehmed Reşad'ın cenaze merasimi 4 Temmuz 1918.


Ben beğenerek okudum, herkese bol okumalı günler...

11 yorum:

  1. kitabı ben bi arkadşımdan duymuştum. Çok hoşuna gitmişti. Ben de okumak isterim :)
    Bu arada benim bloğu okuma listende görebiliyomusun cnaım? son postlarım çıkmıyormuş :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son ödülle ilgili yazını gördüm,dur bir kontrol edeyim:)

      Sil
    2. evet ama bloğa girmeden kendi panelinde okuma listende yani görebiliyosan sorun yok demektir. Ay çıldırıcam dünden beri her yerini bızıkladım bloğun :((

      Sil
    3. Yok yok girmeden görüp,merak etmiştim zaten.Görünüyordu bende,ama dün bir ara bütün okuma listem sıfırlanmıştı 10-15 dakika denedim denedim düzelmedi, bende sinir oldum,neyse sonra normale döndü:) Bana da On the Road yazılarını göremiyorum demişti, bize mi gıcığı var okuma listelerinin:)

      Sil
    4. yok canım ya ben blog adresini falan değiştirdim asıl adresimi koydum ama baktım sapıttı blog, hemen eski haline getirdim. yine de hala istatistikler tam olarak çalışmıyor.. Olsun düzelir umarım.
      Geç kaldım ben, oğlanın kursuna gitmem lazım :p

      Sil
  2. Öncelikle yorumuna bayıldım. Çok gerçekçi ve yönlendirici olmuş.. Şahsen yorumundan sonra kitabı merak etmeye başladım. Şimdi ilk işim kitap sitelerinde bu kitabın fiyat araştırmasını yapıp sipariş vermek... Güzel fikir verdin bana..:))
    Teşekkürler ve çok çok selamlar..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Çok ucuz bir kitap,zaten üzerinde yazan fiyat 5.90 3-4 tl gibi bir fiyata aldım:) İyi etmişim ama:)

      Sil
  3. Okumam gereken o kadar çok kitap var ki. Onların arasına sıkıştırabilirim herhalde. Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı duyguları paylaşıyorum okumam gerekenler konusunda :( Ama zaten incecik bir kitap araya sıkıştırıver gitsin:)

      Sil
  4. alıyorum notumu, ben de tam tarihten bir kitap ourken bahsedişin güzel oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin okuduğun kitabı da okumam lazım ama bir süre daha ertelenmeye mecbur, elimde çok kitap birikti,alıcı değil sadece okuyucu oldum mecburen:) KEyifli okumalar.

      Sil