#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:87- Uğultulu Tepeler - Emily Bronte

11 Ekim 2012 Perşembe

Okudum Bitti:87- Uğultulu Tepeler - Emily Bronte



Yine keyifsiz okuma günlerimdeyim, migren yokluyor, yetmezmiş gibi bahar alerjisi olmuş gibi gözüm yanıyor,sulanıyor, tek gözlü canavar halimle okumaya çalıştım ve bitirdim.
Oldukça eski bir basım. Altın Kalem klasik romanlardan, Hayat  neşriyat'ın 1967 basımı.


FotoğrafTa pek belli olmamış ama sayfaları hafif parlak, kenarları sararmış ve eski kitap kokuyor:) O yüzden ayrı bir keyifle okudum ve kısaltılmış değil,tam metin.

Genel yorumuma gelecek olursam ; bazen Heathcliff' e kızdım , bazen hak verdim. Hani olur ya bazı filmlerde de kötüye hak verirsiniz içten içe, intikamını almalıydı dersiniz, ama bir yanınız da karşı tarafa acır,üzülür.İşte öyle ikilemlerde kalarak okudum kitabı.Ama Heathcliff'e genel olarak gıcık oldum.Aşk romanı mı ? diye soran olsaydı aşk değil, intikam derdim. Ama yazar öyle güzel anlatmış ki bütün duyguları,hissederek okuyorsunuz.Catherina ve Linton'lar çifter çifter var:) Olaylar son derece iç içe ama karmaşık değil.

Emily Bronte genç yaşında ölmeseydi ve bu tek kitabı olmasaydı güzel olurmuş ama napalım.

Herkese keyifli okumalar...

son durum:)

25 yorum:

  1. Geçmiş olsun canım :(

    YanıtlaSil
  2. Benim de aynı şekilde migrenim yokluyor ve ilacım yok:(
    Kitabı İngilizce olarak okumuştum.
    En sevdiğim kitaplardandır.
    Yeri bende ayrıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da geçmiş olsun canım , keyifli okumalar,sağlıklı günler hepimize.

      Sil
  3. Bu kitaptan bende de var eski basım aynı böyle, halam vermişti ama hiç okumamıştım şimdi merak ettim okuycam en kısa sürede.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşanmışlıkları oluyor eski kitapların,seviyorum:) Keyifli okumalar şimdiden;)

      Sil
  4. Geçmiş olsun canım. Migreni olan bir öğrencim alnına limon dilimleri bağlayıp 1 saat kadar beklediğini ve ağrısının geçtiğini söylemişti. Tabi yan etki olarak limon asidi deride bir ağarma meydana getiriyormuş o ayrı mesele :)

    Bu arada kitabın kokusu burnuma kadar geldi :) Bende de Aşk ve Gurur'un çok eski bir basımı var, eve gidince onu koklayacağım bol bol :))

    Canım bi de ben köpek almayı planlıyorum demiştim bilmiyorum hatırlıyor musun, uygun bi zamanda "Evde köpek beslemek" ile ilgili bir post yazıp zorluklarını ve yapılması gerekenleri açıklarsan çok mutlu olurum :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler, denemeye değer:) Aşk ve Gurur'u da çok severek okudum. Evet hatırlıyorum,en geç yarın akşam nacizane fikirlerimi paylaşırım tatlım köpüşlerle ilgili, sevgiler.

      Sil
  5. çok güzel kitaptır. eskiden zevkle okumuştum..

    YanıtlaSil
  6. SEvgili arkadaşım ben de geçen hafta okuyup bitirmiştim ve izlenimlerim tamamen seninkiyle aynı.. Ben birşey düşündüm sen ne diyeceksin hatta katılmak isteyen arkadaşlar da olabilir. Şimdi de diyorum ablası Charlotte Bronte'nin muhteşem kitabını Jayne Eyre i okuyalım hep birlikte yorumlayalım diyorum ne dersin..:))
    Emily Bronte nin ablası Charlotte Bronte.. VE onun da hayat hikayesi Emily kadar acıklı. Hamileliğinin 9. ayında vefat ediyor. Ama tabii ki önce listelerimizi tamamlayalım..
    Çok çok geçmiş olsun arkadaşım Hayırlı Cumalar. Cumagünü sana Şifa getirsin inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yorumlarını okumuştum, susamlı kurabiye eşliğindeki postda:) Beraber okuma fikri çok güzel:) Tşkler, sana da hayırlı Cumalar ,sevgiler.
      Aralık ayına kadar kitap almayacaktım ama listem bitince Jayne Eyre almaya çalışayım, listem göründüğü üzere daha epey var ama olsun, gözüm geçerse hızlı bitiririm inş.

      Sil
  7. Kitap yorumunuz için teşekkürler. Bu kitabı çok önceden okumuştum. Yine okumak isityorum. Bu nedenle Can Yayınlarının son çıkan baskısını aldım. Okuyunca size yazarım. Bu arada geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla beklemedeyim, kitap yorumlarını okumayı çok seviyorum,özellikle okuduğum kitapların yorumlarını. Tşkler,sevgiler.

      Sil
    2. bende sizin gibi okumuş olduğum kitapların yorumlarını okurum çünkü romanlarda herkes farklı duygular yaşarlar. heyecanları farklı olur ve ben başka inanların duygularını ne anlam çıkardıklarını merak ederim. demek tek meraklı ben değilmişim:)

      Sil
  8. Merak ettim bunu da.Devasa listeme eklemeli:)

    YanıtlaSil
  9. Ben daha alıp okuyamadım Uğultulu Tepeleri şahsen çok merak ettiğim bir kitap keşke bende böyle bir eski basım bulabilsem eski kitaplara olan sevgim sanırım sonsuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum.Okadar çok eski kitabımız çöpe atılmak zorunda kaldı ki anlatamam,su baskını sonucu kullanılamaz hale gelmişlerdi:(

      Sil
  10. Kitabı okurken çok sinirlenmiştim ben. Karakterler hep benim yapmayacağım şeyleri yaptıkları için olsa gerek. Ama evet, güzel kitaptı.

    YanıtlaSil
  11. Bu basımını kütüphaneden alıp okumuştum çok eskiden ve tekrar bulamadım. Bulabileceğim bir yer biliyor musunuz?

    YanıtlaSil