#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:86- İnsan Ruhunun Haritası - Ahmet Ümit

7 Ekim 2012 Pazar

Okudum Bitti:86- İnsan Ruhunun Haritası - Ahmet Ümit


                                      Bu üçüncü Ahmet Ümit kitabım ve hepsi birbirinden farklı türdü nerEdeyse:) Yani artık Ahmet Ümit favorilerim arasında diyebilirim.Yine migrenli günlerimdeydim, o yüzden epey yavaş okudum ama tam bilmediğim yazarlar ve kitapları hakkında çok güzel notlar aldım. Bu kitap sayesinde Ahmet Ümit' i tanıyor gibi hissediyorum kendimi. Özellikle Edgar Allan Poe hakkında yazdıklarını büyük bir keyif ve merakla okudum ve bir an önce aldığım Poe kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum.Hemencecik bu listemdeki kitapları bitirip ,okumalıyım:) Okumayan varsa, bence okusun mutlaka.Bu kadar önemli kitapların,karakterlerini,yazarlarını bir arada görme şansını kaçırmayın.


                                    Arka kapak tanıtımına da bakalım ;
' İnsan ruhu mükemmel değil. Hiçbirimizin ruhu salt iyilikten, salt güzellikten, salt yücelikten oluşmuyor; hiç kimse masum değil, hiçbir zaman da değildi. Bakmayın geçmişteki yaşamların daha anlamlı olduğunu söyleyenlere, biz her zaman böyleydik. Şeytan ve melek, cellat ve kurban, kurnaz ve saf, yaratıcı ve yıkıcı, cesur ve korkak...'

         Ahmet Ümit romanlarında bir neşter gibi kullandığı kalemini,bu kez derinden etkilendiği yazarların üzerinde gezdiriyor.Dostoyevski'den Sofokles'e, Mevlana'dan Kafka'ya,Orhan Kemal'den Yusuf Atılgan'a...

         Edebiyatın,insan ruhunda kurgusal bir gezi olduğu gerçeğinden yola çıkan Ümit,Oidipus,Hamlet,Madam Bovary,Dimitri Karamazıv,Drakula,İnce Memed,Zebercet ve Frankenstein gibi roman kahramanlarını eksene alarak,insanoğlunun evrensel niteliklerini örten kabuğu soymaya çalışıyor.Eleştiri değil bu yazılar,yazmanın sıkıntı,sevinç ve acılarını bilen birinin yazgıdaşları hakkındaki içten duyguları.Sırrı ve sınırları hiçbir zaman tam açıklanamayacak olan insan ruhunu tanımlama çabası.



Bu da son durum:)
                     

12 yorum:

  1. ahmet ümit bir türk olarak gurur duyduğum ve çok sevdiğim yazarlardan... kitaplarında diğer yazarlara ve kitaplara yaptığı göndermeler de harika.. sultanı öldürmekten sonra kreutzer sonat'ı okudum hemen...paylaşımınıza teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okuyacağım inş.:) Tüm kitaplarını aldım sırayla okuyacağım,yeni kitabı çıkmadan bakarsınız yetişirim:) Rica ederim, keyifli okumalar.

      Sil
  2. Ben de Ahmet Ümit okumayı çok seviyorum.Bunu bir an önce alınacak kitaplar listeme ekliyorum:) ayrıca senin listelerinin de hastasıyım belirteyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden keyifli okumalar:) Tşkler, ben de liste yapma hastasıyım:) Kendi kendimi motive etme hilesi:D

      Sil
  3. ben hiç okumadım ahmet ümit bir ara alıp bir kitabını okumak lazım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Vallahi maşallah hastayken bile bir çırpıda kitapları okuyup deviriyorsun. Sen de çooook fevz almam gerekiyor benim... Kitap konu olarak ilginç Eğer listemi ben de sağ salim temizleyebilirsem alıp okumak isterim.. Ve gerçekten yorumların için teşekkürler...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her defasında güzel yorumlarınla beni sevindiriyorsun,asıl ben teşekkür ederim:) Ahmet Ümit'i her mini listeme 1-2 ekleye ekleye bitiririm umarım:)

      Sil
  5. bende okumadım ama bloglardan gorduğum kadarıyla okumalıyım:)
    bu arada ıkı tane mımın var bende odulun:)

    YanıtlaSil
  6. Bende de bir mimin var canım :)

    YanıtlaSil
  7. ödüllendirdim seniiiiiiiiiiiiiiii <3 :)

    http://kontesce.blogspot.com/2012/10/odulum-var-benim-p.html

    YanıtlaSil