#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:85- Onlar - Adam Blake

3 Ekim 2012 Çarşamba

Okudum Bitti:85- Onlar - Adam Blake


                                      Oldukça akıcı,zevkli bir kitaptı,biraz ağır (gramaj olarak)olması ve hacimli olması yatarak okuma işini zorlaştırsa da  okudum bitti , gerilim/korku filmlerinde de kitaplarında da abes olmayan,gerçeğe yakın olan kurguları daha çok seviyorum.Bu yazarının kim olduğunu  tam olarak öğrenemediğim (sanırım  Mike Carey) Adam Blake kod adlı kişinin yazdığı kitap da öyleydi.Hatta okumadan önce arka kapak yazısından dolayı önce yazarla ilgili bakındım nette bişey çarpmadı gözüme sonra Lut Gölü El yazmaları'nın bulunuş hikayesine göz attım, tam teşekküllü okuyayım dedim:)

                                    Dan Brown severlerin seveceği bir kitap, okurken belki size alakasız gelebilir ama bana bir an için de olsa Alamut: Fedailerin Kalesi kitabını da hatırlattı. Onu da severek okumuştum zaten:)
Tabi Dan Brown' un eline su dökemez. Gereksiz yere uzatılmış ,sık tekrarlar var gibi. Bir de kocaman 'İsa'nın ölümüyle ilgili bildiğiniz her şey yalan’ kısmı yüzeysel kalmış. Farklı amaçlarla aynı maceraya atılan bir aile babası ile eşcinsel bir kadın polisin ölümsüzlermişcesine,abartılmış şanslarıyla verdikleri mücadeler.Çok detay vermeden son kararımı bildireyim; olumsuz fikirlerim olsa bile sevdim, bu tür seviyorsanız okunabilir.


  Arka kapak tanıtımına da bakalım ;

Arizona çöllerinde, nedeni hiçbir şekilde anlaşılamayan korkunç bir uçak kazası.
Londra'da, arka arkaya kazaya kurban giden bir grup tarihçi.
On üç yıl önce, üç çocuğuyla birlikte sırra kadem basan bir kadın...
İncillerden biri olduğu varsayılan bir elyazması, tarihöncesinden bir kavime ait bir hançer ve olay yerinde görülseler de, kimlikleri, nereden geldikleri bir türlü tespit edilemeyen insanlar...

Onlar... ayak izlerini kumla örtüyor.
Ve sadece gerektiği zaman saklandıkları yerden çıkıyorlar.
Sırrı öğrenenleri öldürmek için...
Sır, yalnızca onlara verildi,
Âdemoğlu asla bilmeyecek.
Zamanı gelinceye dek...

X-men ve Fantastic Four gibi kült çizgi romanların başyazarı, bu kez Adam Blake takma adıyla okurların karşısına çıkıyor.

İsa'nın ölümüyle ilgili bildiğiniz her şey...
bir yalan!


                Ben kitapla ilgili detaylara bakmadan önce kitabın kapağına ve yazıya bakınca Ruhani şeylerle ,cinlerle falan ilgili bir kitap olduğunu düşünmüştüm:)


                    Bu kitap da  Sevgili EfLaTuN'un hediyesiydi. Bir kez daha kocaman kocaman teşekkürlerimi ve öpücüklerimi gönderiyorum :)



                                                     Bu kitap bir süre elimde olmayınca yeni listeme başlamıştım, kitabım gelir gelmez önce 4 no.'lu listemi tamamladım, çok mutluyum, yeni listemden devam edeceğim.


  Herkese keyifli okumalar, hayırlı günler.

21 yorum:

  1. bu kitap benim de kitaplığımda okunmak için bekleyenlerden... paylaşıma teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Kitabı okumadım ama ilginç kapağı ile aklımda kalanlardan. Polisiyeye sardığım dönemler için listeme ekledim.
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. bu yaz D&R 'dan kampanya dahilinde almıştım , okunacaklar arasında bekliyor.Ama ne zaman Alamut dedin , öne çekmeye karar verdim çünki Alamut Kalesini çok severek okumuştum ;)
    paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen ufacık şeyler bile çağrışım yapabiliyor:)

      Sil
  4. Bende çok şey bekleyerek okudum ama hayal kırıklığına uğradım.

    YanıtlaSil
  5. Okurum ben bunu:) Tanıtım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Çok çok teşekkürler sevgili arkadaşım.. Benim de aynı şekilde kitaplığımda okunmayı bekleyenlerden.. Özellikle ön kapağı için almıştım.. Ama senin yorumlarından anladığım kadarıyla bir süre daha okunmayı bekleyecek..:))
    Çok çok teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen bazı yorumlar,reklamlar beklentiyi çok yükseltiyor sonrası biraz hayalkırıklığı oluyor:) Yine de okunabilir bence:) Tşkler

      Sil
  7. ne güzel liste bitirmek yaa, çok keyifli , kitabın reklamı çokça yapıldı ama bekleyebilir diyorsun bir süre daha:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o mutluluğu sık sık yaşamak için mini listeler yapıyorum:) Yani biraz bekleyebilir:)

      Sil
  8. bende bikaç yorumdan etkilenmiştim,genelde beğenmemişlerdi ama senin yorumun daha bi iyi geldi.önceliklerimi bitirince sıraya girsin o zaman:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hediye olduğu için torpil yaptım:))

      Sil
    2. taaaa ekimde yorum yazmışım:)
      ancak okudum kitabı az sonrada bloguma yazacağım yorumumu.
      tam olarak senin gibi düşündüm bende .aklımda bazı soru işaretleri kalmış olsa da bende beğendim:)

      Sil
  9. hımmm gerilim sever olarak okuyabilirim evet.
    alamut fedailer de ne güzeldi yaw.
    :)

    YanıtlaSil
  10. kitabı not aldım okuyacağım kısmetse

    YanıtlaSil