#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:83- Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında - Haruki Murakami

28 Eylül 2012 Cuma

Okudum Bitti:83- Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında - Haruki Murakami



               İlk Murakami kitabımı okuyup bitirdim sonunda. Dili sade, akıcı ama gel gör ki çok fazla cinsellik içeriyor, erotik dergi okumuş kadar oldum, bu kısmı biraz rahatsız edici olsa da kitapla ilgili fikrim net değil.
Yüzeysel düşünürsem belirsizliklerle geldi geçti, aklımda sorular kaldı.





                                      Kitabı okumadıysanız ve okumayı planlıyorsanız bu paragrafta yazacağım saçma fikirleri okumadan atlamanızı öneririm. :) Kitap bitince ve Şimamoto'nun durumu belli olmayınca  buluşmaları ve diğer detaylar Hacime'nin hayali mi acaba, dedim. Her durumda mantık aranmaz ama Hacime'nin durumuna bakınca uzun, mutsuz, belirsiz, özlem dolu yıllar... Sonradan şans eseri parayı bulunca, eee iyi de bir evliliği olunca boşluğa düşmüştür. 
            
               Belki mutlu olması için her şeyi varken mutsuzluğunun sebebinin geçmişe ve Şimamoto'ya olan özlemi olduğu için kendini ve onu öldürmeyi planlayan Hacime'dir. Yazlıktan dönerken intihar edip ölmeyi planlayan bir şizofren haline getirdim adamcağızı. :)


                                     Sonuç olarak çok çok beğendim diyemeyeceğim ama oldukça fazla olumsuz yorum duyduğum için beklentimi çok düşük tutmuştum, bu da hayalkırıklığına uğrama riskimi azalttı.Yani okudum pişman değilim:)



                                 Arka kapak yazısına bakalım ;


'Okuru kıskıvrak yakalayan,akıllardan çıkmayacak bir eser'


The Newyork Observer


Tokyonun varlıklı bir mahallelerinden birinde, sıradan ve sorunsuz gibi görünen bir hayat süren Hacime, hiçbir zaman sahip olduklarından daha fazlasını istememiştir. İyi bir evliliği,iki kızı vardır.Savaş sonrası yıllarda şansı yüzüne gülmüş,  şehirde iki caz kulübünün sahibi olarak kıskanılacak bir kariyere sahip olmuştur. Yine de, hayatı ve kariyeriyle ilgili,  sinsi bir yetersizlik duygusuna kapılmaktan kendini alamaz. İlk gençliğinde âşık olduğu, akıllı, ancak tuhaf bir yalnızlık duygusu uyandıran güzel Şimamoto'nun anısı, kalbini gölgelemektedir.
Yağmurlu bir gecede, eskisinden çok daha güzel ve etkileyici görünen Şimamoto tekrar karşısına çıkar.

Hacime artık gerçek anlamda bir dönüm noktasında olduğundan emindir.


        Kitaplığımda beni bekleyen bir tane daha Murakami kitabım var. İlerleyen günlerde onu da okurum ve umarım 1Q84'ü de okuma şansım olur.:) Herkese keyifli okumalar... Bu arada kitaplarla poz veren mankenim çok yakışıklı değil mi?:)

23 yorum:

  1. Aynı şeyleri düşünmüşüz :) Demek ki sorun bende değilmiş yehuwww :D ( Bu adamı sevmemek anlamamaktır diye şeyler okumuştum da)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamı sevmedim değil aslında:) Hem anlayıp sevmeyebiliriz de, artistlik yapmışlar:))) Bkalım İmkansızın ŞArkısı ne etki yapacak:)

      Sil
    2. Anlayıp sevmemek evet, bak bu cevabı vermek aklıma gelmemişti. Ha çok yaşa! :D

      Sil
  2. Öncelikle o güzel köpişini öpüp öpüp seviyorum.. Köpişine bayılıyorum..:))
    Sonra da gerçekten çok teşekkür ediyorum bu yorum benim kafamda birşeyler canlandırdı.. Ben cinsellik fazlaysa ne okurum ne kızıma okuturum. Aslında kitabı almayı da düşünmüştüm ama yok vazgeçtim...
    Bu yorumlar benim için çok çok önemli çok teşekkür ediyorum sevgili arkadaşım
    Çok selam ve sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler, ah bir sevdirse kendisini,biraz yabani oğluşum:)Ben de pek sevmiyorum çok fazla cinsellik olan öykü ve romanları, Kara Melek isimli bir kitap okumuştum o da böyleydi ama bu biraz daha açık seçik:)

      Sil
  3. bu kitabı hiç güzel değil
    hoş başka kitabını da okumadım ama :)

    YanıtlaSil
  4. Murakami ile ilk defa 1Q84 de tanışıyoruz şu günlerde. Pek birbirimizi sevdiğimiz söylenemez sanki :s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1Q84 kalınlığı açısından biraz okuma zorluğu yaşatır sanırım,yatarak okunmaz,yolda okunmaz:) Ama onu da okumam lazım:)

      Sil
  5. Bende okuyup beğenmeyenlerdenim. Okuyan herkes çok övüyordu, normal değil miyim derken sizin yorumlarınızı görmem sevindirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha önce sizin yorumunuzu okumuştum, hatta başlangıçta çok beğendiniz sanmıştım bir anda:)ama cümle olumsuz bitmişti, özellikle sizin yorumunuzdan dolayı beklentimi düşük tuttum zaten:) Hayal kırıklığına uğrama sebebim sizsiniz:) Tşkler;)

      Sil
  6. Bu yazarı da o kadar çok görüyorum ki,okumak farz oldu gibi.Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Senin kitabı tanıtan o mankenini yirimmmmm! :)

    Murakami okumadım hiç, muhtemelen de okumam :) Zaten bu aralar hiç bi şey okumuyorum, saldım çayıra mevlam kayıra :))

    YanıtlaSil
  8. Afiyet olsun ablası:) Bol bol okuduğun keyifli günlerin gelmesi dileğiyle ozaman:))

    YanıtlaSil
  9. marukami okumak istiyorum ama azcık soğusun diye bekliyorum:) Bu arada beni geçtin sanki , fark ettim de:))Güzel yorumlarından çok notlar alıyorum tekrar teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  10. o yakışıklıdan bende istiyorum ama bir türlü edinemiyorum:(((((((

    YanıtlaSil
  11. Murakami'nin iki kitabını okudum biri bu diğeri de İmkansızın şarkısı ne yazı ki yazarla yıldızım barışmadı dolayısıyla bir şans daha vermeyeceğim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de İmkansızın ŞArkısı'ndan sonra karar veririm artık:)

      Sil
  12. sahilde kafka ve imkansızın şarkısını okumuştum ben de.
    Murakami'nin kitaplarında erotizm biraz ön planda gerçekten, bazen rahatsız edici olabiliyor ama ben yine de çok çok severim yazarı :) şimdi sırada 1Q84 var benim de.
    sınırın güneyinde güneşin batısında'yı da çok merak ederim, o kocaman kitabından sonra bunu da okumayı planlıyorum :)

    YanıtlaSil