#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti : 78- Şeytan Ayrıntıda Gizlidir - Ahmet Ümit

20 Eylül 2012 Perşembe

Okudum Bitti : 78- Şeytan Ayrıntıda Gizlidir - Ahmet Ümit




               Bab-ı Esrar'dan sonra bu ikinci Ahmet Ümit kitabım,seriden rastgele seçtim.:) Çok keyifle,merakla okudum,bir hikaye daha diye diye kitabı bitiriverdim , zaten 192 sayfa ve polisiye hikayelerden oluşuyor.Tam benlik bir kitaptı yani.Hem polisiye,hem hikaye.Kanıt dizisini izler gibi oldum.Zaten daha önce çok sevdiğimi söylemiştim.Bu türü seviyorsanız ve benim gibi şimdiye kadar okumadıysanız mutlaka okuyun derim.Yazar arada  kendi siyasi görüşü yönünde göndermeler yapmış olsa da herbiri birbirinden keyifli 18 hikaye var.

Arka kapak tanıtımına da bakalım ;
İstanbul'dan suç manzaraları... Suçun perdelediği yaşamlar... Katillerin ardındaki insanlar. Sıradan olanın gerisindeki gizem. Ülkenin gerçek bir panaroması. Karakterler labirenti... Başkomiser Nevzat'la, varoşlardan villalara, batakhanelerden sanat çevrelerine yaptığımız heyecan yüklü bir yolculuk. Trajik olduğu kadar komik, komik olduğu kadar kederli vakalar. Bize, bizi anlatan ironik öyküler.

"Cinayetin işlendiği resim atölyesi bir korku filmi setini andırıyordu. Yüksek bir tavan, ölü yüzü gibi bembeyaz duvarlar, bordo renkli kadife perdelerle kaplanmış üç dar pencere. Pencerelerin hemen önünde duran cevizden yapılma tabutun içinde, uzun saçlı, ilk bakışta kız mı erkek mi olduğu anlaşılmayan bir ceset yatıyordu. Bütün bedenini kaplayan siyah pelerinin kalp hizasında kol saatinin kadranı büyüklüğünde bir delik vardı. Tuhaftır, deliğin etrafında fazla kan lekesi yoktu. Cesedin kalbinden çıkartıldığını sandığımız, heykeltıraşların kullandığı türden, ucu kanlı, yirmi santim uzunluğundaki bir keski, tabut ile üzerinde tamamlanmamış bir resmin bulunduğu şövalenin arasında, yerde duruyordu. Tabutun başında saçı sakalı birbirine karışmış bir adam, ağzını her açtığında alkol kokuları yayarak, 'Karanlıklar Prensi öldü... Karanlıklar Prensi öldü,' diye dövünüp duruyordu."

Herkese keyifli okumalar...

8 yorum:

  1. ben de severek okumuştum.Bu kitaptan yola çıkılarak zamanında 3 farklı dizi yapılmıştı.Biri "karanlıkta koşanlar" ,ikincisi "şeytan ayrıntıda gizlidir" ve üçüncüsü "komiser nevzat kanun namına idi" 3 ünde de nevzatın farklı oyuncular başarıyla canlandırmıştı.Güzel bir tercih olmuş bu yüzden.Ahmet Ümit'in bence okumanız gereken bir sonraki kitabı kesinlikle "İstanbul Hatırası" olmalı veya en azından "Beyoğlu Rapsodisi" :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İStanbul Hatırası'nı biraz geciktirmek zorundayım, arkaaşım götürdü okumak için artık nezaman verirse ozaman okurum, Beyoğlu Rapsodisi'ni annem okuyup ok beğendim,sanırım yeni okuma listeme ekleyebilirim, tşkler bilgilendirici güzel yorum için.

      Sil
  2. Severek okuduğum bir kitap.Dizilerini de ilgiyle takip etmiştim.Diğer kitaplarını da okumanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serisini almayı tamamladım Ahmet Ümit'in her ay enaz 1 kitabını okuyarak aradaki farkı kapatmayı planlıyorum, tşkler

      Sil
  3. Seneler önce okumuştum. Ahmet Ümit'i pek severim.
    Güzel patililerini kocaman öperim^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler tatlım, onlar da seni öpüyorlar.Ben de seviyorum Ahmet Ümit'i.

      Sil
  4. İyi ki var Ahmet Ümit.Türk polisiye roman yazarı aklıma başka gelmiyor bile.
    Yakın zamanda Sultanı Öldürmek'i okudum.Polisiye bir hikaye güldürür mü?, evet güldürürü öğretti bana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darısı başıma,Ahmet ÜMit yeni kitap çıkarmadan hepsini okuyup yetişebilsem ne güzel olur:D

      Sil