#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : İçli Köfte Yaptım

22 Eylül 2012 Cumartesi

İçli Köfte Yaptım


Önce çiğ köfte leğenimde dış harcını bir güzel yoğurdum.Birçok değişik tarifle yapsamda bu defa en garanti olanını tercih ettim,biraz acelem vardı.
2 su bardağı bulgur
 1 su bardağı irmik
1 yumurta
Biraz yağsız kıyma
Salça(hem domates, hem biber koydum)
tuz,kimyon.

Hepsini iyice yoğurdum.Daha önceden iç harcını  haırlamıştım zaten,soğumaya koymuştum.

Kavrulan soğanlarla birlikte kıymada iyice kavrulur,pişmesine yakın tuz,biber atılır.Ocaktan alınca bol ceviz ve maydonoz karıştırılır. 


İ harcımız iyice soğuyunca köfteler hazırlanır, biz haşlanmış yaptık bu defa, o yüzden yuvarlaklar.Tepsine yapışmasın diye unladım bolca.



Ve taaa taammm.Köftelerimiz hazır.

10 yorum:

  1. hamuru yoğururken içine un katmadın mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır , irmik olduğu için gerek görmedim,tepside beklerken yapışmasınlar diye tepsiyi uunladım:)

      Sil
  2. Mükemmel görünüyorlar. Ellerine sağlık..:)) Maşallah diyeyim.. Antakya'da içli köfteye Oruk diyorlar. Ve daha uzun ve sivri yapıyorlar. Tepsiye de bazen yaptıkları olur ona da tepsi oruğu diyorlar.. Maşallah beceriklisin.. Ben çok üşeniyorum anca misafir gelecek ise o zaman o da bazen yaparım..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler,biliyorum Oruku.Severim yemek yapmayı,ama herzaman ağır yemek yapılmıyor.

      Sil
  3. hiiii sen içli köfte dedin benim bebişim oldun bak
    bayılırım bayılırım
    pek nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Öyle çok severim ki:)
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil