#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:61- Ona Sevdiğimi Söyle - Tarık Dursun K.

5 Ağustos 2012 Pazar

Okudum Bitti:61- Ona Sevdiğimi Söyle - Tarık Dursun K.

  
                                           165 sayfalık ve 22 hikayeden oluşan bu kitabı çok çok beğenerek okudum.1985 yılında Sait Faik ödülü almış. Değişik konulara değinilmiş,tekdüze olmayan hikayeleri çok beğendim.Bazılarında karşılıklı konuşmalar ağırlıklıydı; bu da okumayı daha kolay ve zevkli hale getirmiş.
                                         İçlerinden en çok ' Yine bir sızı' ,'Görgü tanığı otobüstü' ve kitaba adını veren hikayeyi sevdim.Hem hikaye olduğundan hem sayfa sayısının çok olmamasından hem de zevkli okunduğundan hemencecik bitti.

                      Arka kapak yazısına da bakalım ;

               Tarık Dursun K. yazdıkları ilgiyle karşılanmış, ödüller almış bir yazardır.1984 Mayısınsa ödüllerine bir yenisi daha,Orhan Kemal Roman  Armağanı da eklenmiştir.

               Ona Sevdiğimi Söyle ,Tarık Dursun K'nın yeni hikaye kitabı. Tarık Dursun'un hikayelerinde yalınlık ve gerçekçilik değişmez, en belirgin öğelerdir. Ona Sevdiğimi Söyle'deki hikayelerde de kısacık birlikteliklerden kocaman mutluluklar yaşayanları, dostluğu kişisel çıkarlarına yeğ tutanları, sevecen, değer yargıları güçlü insanları betimlerken ya da küçücük gençlik serüvenlerini anlatırken Tarık Dursun K., yine gerçekçidir. Yanlışlığını, çarpıklığını vurgulamak istediği olayları yansıtırken de öyledir.
               Ona Sevdiğimi Söyle'de belli bir kesimin insanlarının sevinçleri, sıkıntıları, acıları yazara özgü bir duygusallıkla ve anlatım biçimiyle sergilenmiştir. Çelişkilerden, bulanık, karmaşık anlatımlardan uzak bu güzel öyküleri severek okuyacağınızı umuyoruz.


            Ben de öyle umuyorum:) Keyifli okumalar.


                     Yaban'ın henüz 60. sayfasındayım:) Az kaldı bitirmeme listemi :)             

16 yorum:

  1. Mrb Asabi Bakire,
    Kitaplaşma etkinliğimizde seni de görmek isteriz.Bugün son gün.

    YanıtlaSil
  2. Lisedeyken (yani 17-18 sene önce) Tarık Dursun K. lisemize imza gününe gelecek diye bu kitabını almış, imzalatmış, okumuş ve hiç sevmemiştim. O gün bugündür de elim başka bir kitabına gitmedi yazarın. Bugün o kitapta neyi sevmediğimi hatırlamıyorum ve senin yorumun vesilesiyle yazarı tekrar hatırladıktan sonra kitabı tekrar okumaya karar verdim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk gençlik döneminde saçma gelen yanları olmuş olabilir.Annemin kitaplarından sağlam kalanlardan bu kitap, ben genel olarak öykü okumayı da çok seviyorum. ÖZellikle uzun migrenli günlerimde kurtarıcı oluyor.

      Sil
    2. Kesinlikle katılıyorum. Bu arada senin bu kısa liste olayını çok tuttum. Elimde sürekli 100+ kitap oluyor okunmamış. Hiçbir zaman da tamamını okudum diyemeyeceğim (sürekli kitap alıyoruz ne de olsa). Küçük hedefler koymak çok mantıklı. Benim kısa listeyi yakında görürsün blogumda. Keyifli pazarlar :)

      Sil
  3. Seni kıskanıyorum , keşke sıkılmadan bende böyle okuyabilsem :)

    YanıtlaSil
  4. Kısa hikayelerden oluşan kitapları severim.King'in karanlık çökünce kitabı gece yatmadan önce çok iyi gidiyordu kısa hikaye olarak:)
    Bunu da listeme ekledim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de şimdi sıradaki listeye eklenecek karanlık öyküler var:)

      Sil
  5. Maşallah, sistemli ve hızlı gidiyorsun.
    Daimi keyifli okumaların olsun^-^

    YanıtlaSil
  6. Olmaaaazzzzz George Orwell'ı mutlaka okumanız gerek! =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sona sakladım ki tadı damağımda yani dimağımda kalsın:D Hem Ramazana alışma sürecindeydim:)) Anca sıra geldi yarın ya da ertesi gün başlarım umarım:D

      Sil
  7. kitabın ana fikri nedir peki

    YanıtlaSil