#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:57- Ölmüş Eşek - Aziz Nesin

24 Temmuz 2012 Salı

Okudum Bitti:57- Ölmüş Eşek - Aziz Nesin

                                      
                                          Annemin kitaplığından sağlam kalabilen kitaplardan biri Ölmüş eşek.(Birçoğu taşınırken çalındı ve su baskını sonucu kullanılamaz hale gelmişti:'( ) İlk basımı 1957 yılında yapılmış.Bizdeki genişleilmiş 3. basım.1970. Daha önce neden okumadım bilemiyorum,sırası gelmemiş,gününü bekliyormuş.O gün dünmüş.İftar topunu beklerken başladım,gece sahur olmasını belerken bitiverdi.
                                          Bir ölünün ağzından yazılmış mektuplardan oluşuyor kitap.O zamanın çeşitli sosyal ve toplumsal olaylarına derin derin göndermeler yapılmış.Devlete işi düşenin ölmekten beter süründüğü vurgulanmış bence:) Bu 50'li yıllarda yazılan göndermelere bakınca bunlardan gocunacak yarası olanların sadece 50'li yıllarda değil her zaman var olduğunu düşünmeden edemedim:) Güzel bir kitap ,benim gibi okumayan kaldıysa okusun derim,zaten 2 saatlik...



                                       Arka kapak yazında ise:

               Bu eserde ;Ölmüş Eşek'ten Eşekarısı'na yazılmış on dokuz mektup içinde,toplumsal ve siyasal yerginin zevkle okuyacağınız en parlak örneklerini okuyacaksınız.
 
demiş.

Herkese keyifli okumalar...

                         Bu da son durumumuz:;)

11 yorum:

  1. Listen gayet iyi gidiyor:))) Maşallah.
    Okumadım ama okumak lazım.
    Paylaştığın için teşekkürler canım.
    Öptüm patililerini:)

    YanıtlaSil
  2. Aziz Nesini bütün kitaplarını okudum zannediyordum, ya unuttum ya da elimde yok şu an da ondan hatırlamıyorum ama not aldım muhakkak edineceğim, teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  3. Edebiyattan(üniversite) yeni mezun olmuş bir kişi olarak ben de çok severim kitapları. size birkaç kitap önermek isterim; ''küçük mucizeler dükkanı''(D.Macomber), ''masumiyet müzesi''(O.pamuk), ''katre-i matem''...
    ben de bloguma beklerim =)
    http://pinkprincessbegum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler önerileriniz için Katre-i Matem alınacaklar listemde var zaten.Küçük mucizeler dükkanı'nı şimdilik almayı planlamıyorum.Orhan Pamuk'un okunmayı bekleyen başka bir kitabı var elimde,ama dikkate alacağım,sevgiler.

      Sil
  4. Ölmüş Eşek'i ben de okumuştum, çok da keyif almıştım. Ancak benim okuduğum son baskılarından biriydi :) Alıntıladığım cümleleri de paylaşmıştım.

    Okuduğum kitapları başka bloglarda görünce mutlu oluyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de aynı satırların başkalarında yarattığı hoşnutluğu ya da hoşnutsuzluğu çok merak ederim:) Annemle peşpeşe okuyoruz genelde kitap hakkında karşılıklı fikir yürütebilmek için,ama bu yenilerde söz konusu olabiliyor,eskileri çoktan okumuş oluyor annem:)

      Sil
  5. AAA ÇOK GÜZEL KİTAPTIR YAAA TAAA ORTAOKULDA OKUMUŞTUM :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortaokul yıllarımda daha çok Peyami Safa okurdum ben:)

      Sil
  6. Aziz Nesin hiç okumadım daha malesef:(Notumu aldım,sağol...

    YanıtlaSil