#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:52 - Şehzade Selim - Yavuz Bahadıroğlu

13 Temmuz 2012 Cuma

Okudum Bitti:52 - Şehzade Selim - Yavuz Bahadıroğlu

              
                                        Yavuz Bahadıroğlu'nun Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman  kitabını okuyup ,beğenince  başka kitaplarını da okumalıyım demiştim kendi kendime,daha karar veremeden postun altına TheTurk Yavuz Sultan Selim'in anlatıldığı Şehzade Selim ,Mısır'a doğru ve Şirpençe üçlüsünü tavsiye etmişti. Hemen aldım. Şimdi başlamak kısmet oldu. Diğer ikisini hemen okumayacağım,biraz ara vereyim ki tadı kalsın dimağımda:)   



                                       Kanuni Sultan Süleyman'ın anlatıldığı kitapta da Yavuz Sultan Selim'in ölümünün anlatıldığı bölümde ağlamıştım. Yavuz Sultan Selim çocukluğumdan beri çok sevdiğim,hayran olduğum Padişahtır.Şayet çocuğum olsaydı kesinlikle bu seriyi okumasını sağlardım. Okadar güzel anlatılmıştı romanlaştırılmış tarih. Yaşamadığınız günlerin özleminden burnunuzun direği bile sızlayabilir.

                                     Neydik ne hale geldik dedim içimden. En acısı da insanın artık sahip olamadıklarıyla gururlanıyor olması.Cumhuriyet'i bile bu hale getirebilen bizler Saltanat devam etseydi ne feci hallerde olurduk aman aman.Neyse uzattım sanki:)

                                     Çok çok beğendim.Sayın TheTurk'e çok çok teşekkürler kitapla tanışmama vesile olduğu için.Serinin 2. ve 3. kitabını mini okuma listem-2'ye almayacağım.3'e inşallah:) Bitsin istemiyorum hemencecik.
                   
             Keyifli okumalar  hepimize...

8 yorum:

  1. Hele bu paragrafa bayıldım,çok doğru söylemişsin :))

    "Neydik ne hale geldik dedim içimden. En acısı da insanın artık sahip olamadıklarıyla gururlanıyor olması.Cumhuriyet'i bile bu hale getirebilen bizler Saltanat devam etseydi ne feci hallerde olurduk aman aman"

    zamansozleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Daja önce bu yazarı duymamıştım ama Yavuz Sultan Selim benim de en sevdiğim padişahtır. Kaynaklardan araştırılarak hazırlanmış tarihi kitapları severim.Kitapları ve yazarı not ettim listeme. Teşekkür ederim.
    Ben de iki gece önce Dostoyevski nin Öteki ni bitirdim. Farklı ve güzel bir kitaptı. Okumuşsundur mutlaka ama okumadıysan tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumadım malesef, ama dikkate alacağım.Okadar çok okumadığım kitap var ki utanıyorum.

      Sil
  3. Maşallah okuma hızına canım.
    Paylaşımlarını büyük bir keyifle okuyor, çoğu kitabı da listeme ekliyorum:))
    Sevgilerimle.
    Patili güzellerini öp benim yerime çok çok:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler canım , güzel yorumlarınla günüme neşe katıyorsun, senden de harika kitaplar ekliyorum listeme elbet onlarında zamanı gelecek:)

      Canavarlar da sürü halinde öpücük gönderiyolar:)

      Sil