#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:51- Grev - Orhan Kemal

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Okudum Bitti:51- Grev - Orhan Kemal


                               Belli olduğu üzere hikaye okumayı da çok seviyorum ; hele ki böyle doyurucu hikayeler olunca sevilmez mi? Birkç sayfada koca bir kitapta zor anlatılacak duyguyu veren hikayeler var bu kitapta. Toplumun kanayan yaralarına sık sık parmak basan hikayeler , çok uzun zaman geçsede hepimizin karşılaşabileceği durumlar.Örneğin : çıkarcı insanlar,vurguncular vs. 26 ayrı hikaye var içinde.Bazıları tam Levent Kırca'nın  Olacak Okadar isimli programına göre.Güler misin ağlar mısın yani. Bu Orhan  Kemal'in hikayelerinin 4.sü. Malesef diğerleri şimdilik yok bende.

Herkese keyifli okumlar.Mini listem bitmek üzere:)

17 yorum:

  1. Yarım Yüzlü Adam'ı da ekleyin o listeye :)
    http://huseyinutun.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okunacaklar değil de alınacaklar listeme ekleyeyim:) Tşkler

      Sil
    2. Ekledim listeme ,en kısa zamanda alacağım ama şaşırdım birden:)

      Sil
  2. ohh listenin çoğu gitmiş azı kalmış maşallahh:) bir kaç hikaye / öykü barındıran kitapları ben de ayrı bir seviyorum. hem yorucu da olmuyorlar

    YanıtlaSil
  3. Orhan Kemal'in hep romanlarıyla buluştum, bir de öykülerini denemek lazım.

    YanıtlaSil
  4. Baskısı tükenmiş bir iki kitabı dışında Orhan Kemal'in tüm kitaplarına sahibim. Türk Edebiyatı onsuz olmaz. Keyif aldınız umarım. Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet keyifle okudum.Tşkler.Hangi kitaplarınız eksik merak ettim:)

      Sil
  5. Merhabalar..

    Kitap okumak, tanıtmak... Şimdilerde toplumumuzun en acil ihtiyacı bu. Siz de insana yepyeni duygular aşılayan bu görevi, en güzel şekilde yapmaya çalışıyorsunz. Ne kadar güzel.. Ellerinize sağlık, Tülay GÜRDAL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz beni nasıl sevindirdi anlatamam ,çok teşekkürler,çok ayrıntı vermeden naçizane yorumlarımı belirtiyorum sadece.Hem böylece kendi kitap okuma potansiyelim de artıyor,birileri görüp beğenir aynı kitabı okursa seviniyorum.Çok tşkler.
      Mehtap;)

      Sil
  6. Bunun filmini vardı yanılmıyorsam ve izlemiştim.Büyük ihtimal bu romanın filmiydi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir ,içinde ki birçok hikayeden güzel filmler çıkabilir ya da çıkmıştır.

      Sil
  7. Maşallah listeyi eritiyorsun hızla:)
    Ben de Edgar Allan Poe'nun hikayelerinin hastasıyım:)
    Paylaşımın için teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 ay önce alacak oldum ,son anda vazgeçtim.Kısmet başka zamana:D benim için zevk. Yeni okunacak listemi kaba taslak hazırladım bile,elimde ki yarımlar bitsin heyecanla başlayacağım:)

      Sil
  8. Orhan Kemal'i çok severim. Hatta tüm Türk Edebiyatçılarını seviyorum ben (eskileri tabi) Güncelleri, bestselleri yakalayayım diye, eski kitaplara fırsat kalmıyor değil mi, ama sen çok iyi yapmışsın bir Türk Yazarının eski kitabını okumakla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde öyle hazırlamaya çalışıyorum okuma listemi biraz roman biraz hikaye,biraz yenilerden biraz eskimeyenlerden:)

      Sil