#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:50- Kısa Çoraplı Kadınlar - Sabiha Doğan

10 Temmuz 2012 Salı

Okudum Bitti:50- Kısa Çoraplı Kadınlar - Sabiha Doğan

     
                                      Okudum bitti ama yazıları oldukça küçük olduğu için hep yordu gözümü,gece uykumu getirdi.Konu itibarıyle idare eder ,anlatımı eh işte.Çok çok güzel diyemeyeceğim.Farkı hayatlar yaşayan kadınlara,odak noktası bir kadın yazarla değiniliyor.

Arka kapak tanıtımına bakalım ;


Görünürdekinden daha zengin daha girift bir yapısı vardır kadın kalbinin. Ne iddia edildiği gibi sadece duygudan oluşur ne de tamamen mantıkla örülmüştür. Bir kadının dünyası zannedildiğinden daha fırtınalı, güçlü ve çekişmelidir. Dünya üzerinde var olan tüm duyguları en uçlarda kadınlar yaşar. Daha çok sever, daha çok korkar, daha çok nefret ederler İşte elinizdeki bu roman da bir kadın yazarın merkezinden, kadın yaşamına ilişkin gizli ve özel paylaşımlar sunmaktadır bizlere. İdealist bir öğretmen babanın kızı olan yazar sayesinde aşklar, kıskançlıklar, nefretler, yasak aşka gönül koymalar, öfkeler aracısız olarak aktarılmaktadır. Yer yer sosyal yapının, egemen bakış açısının kadın naifliğiyle sorgulandığı romanda, açılan küçük bir tasavvuf penceresiyle de mistik bir âleme kanat çırpılır...

                Son cümle zaten abartı olmuş, mistik aleme kanat falan çırpmıyorsunuz sadece tarikat toplantılarının ufak detaylarını vermiş okadar.

              Bir de yazar ' Vakas Han' ismini söylerken Vakasaan' diye okunmasını Ulama olarak değerlendirmiş.Ses düşmesi bile değilken nasıl ulama olmuş şaşırdım:)

4 yorum:

  1. Okuduğum kitapların seçtiği yazı karakterleri benim için de çok önemli. Çok ufak olanlar kadar çok büyük olanlar da aynı rahatsızlığı yaratıyor bende:)
    İsmi değişikmiş kitabın ama içeriği aynı ilginçliği yakalayamamış demek ki.
    Paylaştığın için teşekkürler canım.
    Öptüm güzel patililerini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler cnm bizde öpüyoruz:) Evet çok büyük olnlarda çok kitabı gibi geliyor:)

      Sil
  2. bu kitabı bir arkadaşım okuyordu, yarım bıraktı.
    sizde de olumsuz yorum görünce daha elimi sürmem :D görünce kaçarım sanırım.
    küçük yazılıları ben de tercih etmiyorum. Göz yoruyor dediğiniz gibi. :/

    YanıtlaSil