#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:48- Savaşsız Yirmi gün - Konstantin Simonov

3 Temmuz 2012 Salı

Okudum Bitti:48- Savaşsız Yirmi gün - Konstantin Simonov

                                       


              Biraz ağır okundu malum savaş zamanlarını anlatan kitaplar,filmler biraz kasvetli olur.Anlatım çok güzel.Ama konu ağır ve üzücü.Savaş kimlerin arasında olursa olsun insanlık için çok üzücü,kötü.Bu kitaba 2010 yılında başlamıştım aslında ama evin içinde kayboldu:( Öyle üstün yetenekliyim işte.Aslında kaybolmamış okunup bitirilen kitapların arasında duruyormuş ama 2 hafta aradım göremedim.Bu sene tesadüfen elime geçti ,çok sevindim,kaldığım yerden devam ettim ve bitti:) Aslında kitap iki senede okunmuş oldu:)


               Arka kapak tanıtımına göz atalım ;

Ünlü Sovyet yazarı Konstantin Simonov, ilk kez 1973 Eylül'ünde Moskova'da yayımlanan "Savaşsız 20 Gün" adlı bu romanında, cepheden cepheye dolaşan, ön hatlara kadar giderek İkinci Dünya Savaşı'nı izleyen savaş muhabiri Lopatin'in notları çerçevesinde insanlığın en büyük belasından, savaştan duyulan korkuyu yansıtır. Savaş bir yandan cephede sürerken öte yandan Lopatin'in bir görevle gittiği ve savaşsız yirmi gün yaşadığı Taşkent'te, daha genellersek bütün cephe gerisinde, siviller kesiminde de sürmektedir. Ortak korku karşısında insanların dayanışması, yepyeni bir anlam kazanmaktadır. Simonov'un bu eserinin ilgiyle karşılanacağına inanıyoruz.


            Minicik listeciğim azalıyor ,oley:)

8 yorum:

  1. selam, bende bu üçlemenin sonuncusu olan bir daha görüşemeyeçeğizi okumuştum. Oldukça yalın bir şekilde savaş gözlemlerini anlatmış.

    YanıtlaSil
  2. Geç olsun da güç olmasın:)
    Paylaşımın için teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  3. İki yılda okunan kitap ha :D

    Çok iyi hatırlıyorum küçükken haberlerde savaş ile ilgili bir şey gördüğümde uyuyamazdım. Allah hiçbir milletin başına savaş vermesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 sene önce kaldığım yerden devam ettim ama unutmamışım:)

      Amin.

      Sil
  4. blogumu ziyaret edip,yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim.çok hoş ve güzel bir blogunuz var.çekilişle ilgili ayrıntıları da müsayit bir zamanda inceleyip katılıcam,bu arada çekiliş davetiniz için de teşekkür ederim.sevgiler :)

    YanıtlaSil