#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:39- Açlık Oyunları Serisi 3. Kitap: Alaycı Kuş- Suzanne Collins

9 Haziran 2012 Cumartesi

Okudum Bitti:39- Açlık Oyunları Serisi 3. Kitap: Alaycı Kuş- Suzanne Collins

                            

                            Evet sonunda Açlık Oyunları serisini bitirmiş bulunuyorum.Hala favorim ikinci kitap.Bu kitap biraz olayları toplama,bir sonuca vardırma kitabı olduğundan azcık yavaş tempoluydu.Ama severek okudum.Migrenime rağmen okudum.Kendimce bir son tahminim vardı ve aksi çıkarsa çok üzülürüm diyordum ,neyse ki istediğim gibi bitti:) İyi ki okumuşum diyorum. Okumayanlara da  tavsiye ederim.Filmi henüz izlemedim ,bir süre daha kitabın lezzeti dimağımda kalsın diye izlemeyi şimdilik düşünmüyorum. İlk iki kitabı okumayanlar buradan sonrasını okumasınlar.


                   Katniss ve Peeta  açlık oyunlarından sağ çıkmış ama sadece galiplerin yarışacağı çeyrek asır oyunlarına katılmak zorunda kalmışlardı.  Bu arada ufaktan ufaktan Capitol 'e karşı sesler yükselmeye , isyanlar çıkmaya başlamıştı. 


                                Ve Katniss direnişin sembolü haline gelir. İsyanın öncüsüdür. Katniss ve arkadaşları Capitol 'ün saldırıları sonucu 13. mıntıkaya yerleşirler. Artık Katniss 'in tek amacı Capitol 'ü yok edip , Snow 'u öldürmektir. Bu arada şaşırtıcı gelişmeler , şüphe uyandıran olaylar olur ve kitabımız sona erer. Bu arada Katniss acaba kimi seçti dersiniz ? Ben seçiminden mutluyum :) 



                            Herkese keyifli okumalar dilerim, kısa bir şimdi ne okusam turuna çıkıyorum kitaplığıma doğru. Hoşçakalın.

15 yorum:

  1. benimde favorim ikinci kitap.ama son kitaptaki bazı bölümler özellikle üzücü olanlar baya bi etkiledi beni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zaten sulugözlüyüm:)Üzülme potansiyelim epey yüksek:)

      Sil
  2. Bu kitap biraz sıkıcıydı,diğerlerine nazaran.Benim beklediğim gibi bitmedi.Yani Katniss'in Peeta'yu seçmesi.Ben hep Gale ile düşünmüştüm:) Seri olarak harika bir seriydi ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende sevdim:)Zaten Katniss' e gıcık oluyordum ayran gönüllü diye:)

      Sil
  3. Merak ettiğim bir seriyi bitirdin, tebrikler:)
    Elimdekileri tüketince ben de okumak istiyorum.
    Hangi kitaba başladın, merak ettim şimdi:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsrafil'in Aynası ve Kusursuz Cinayet Yoktur'u seçtim.İsrafil'in aynasından azcık başladım.Fantastik Romanmış bakalım nekadar fantastik:)

      Sil
  4. bende çok severek okumuştum bu seriyi hatta son kitabın çevrisini bekleyemeden ingilizcesini okumuştum :)) film için beklemek doğru karar her senaryolaşan kitapta olduğu gibi hayal kırıklıkları çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz kitapseverler kitabın tadını alınca filmlerini beğenemiyoruz sanırım:)

      Sil
    2. çünkü hiç kimse kitabın o muhteşem atmosferini çekemez :)

      Sil
  5. valla hızına imrendim ben bir haftadır bıtıremedım kıtabı sen hemen ustume 3 kitap bitirdin supersın cidden tebrikler.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek sebebi merak:) Birde takıntılı okuma stilim:)Bölümler halinde olan kitaplar böyle oluyor bende:) Bölüm onu gelmeden bırakamıyorum,bölüm sonu gelince bir bölüm daha diye diye bitiveriyor:) Vaktim de çok ,evdeyim:) Hayat bana güzel:)

      Sil
  6. :) çok destek verdin çok sağol bugun kitabımı bitiririm artık :)

    YanıtlaSil