#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:38- Açlık Oyunları Serisi 1. Kitap - Suzanne Collins

4 Haziran 2012 Pazartesi

Okudum Bitti:38- Açlık Oyunları Serisi 1. Kitap - Suzanne Collins

                
                        
                 

                                 Kitap almama sözümü tutmaya devam ediyorum.Tam gaz okuma günlerindeyim.Açlık oyunlarını geç aldım ama hemen başladım ,bekleyen diğer kitaplarıma haksızlık oldu ama merakıma yenik düştüm.Ayın birinde başladım dün gece bitti.Film tadında bir kitaptı.İnternette Av ya da İnsan Avı (yanılmıyorsam) isimli filmlere benzettim konusunu ,yani tamamen özgün olduğunu söyleyemem ama özgünlük yok da denemez tabi.Merak ederek okudum ,bitirdim.


                                  Üç kitaplık bir serinin ilk kitabı. Diğer iki kitabı da hemen okuyacağım. Panem isimli ülke 12 ayrı mahalleye (mıntıka) bölünmüş ve her mıntıkanın belirli görevleri , belirli alanda yetenekleri vardır. Her yıl bu mıntıkalardan seçilen bir kız bir erkek genç , yani haraçlar ölümcül bir oyun için Capitol 'deki arenaya götürülüyorlar.  Katniss kardeşi haraç olarak seçilince onun yerine  gönüllü olarak Capitol gitmeye karar verir ve Peeta ile 12. mıntıkayı temsil etmek için yola çıkarlar. 


                                  Açlık Oyunları 74 yıl önce Capitol’e karşı gelen ve bunun sonucunda Capitol tarafından imha edilen 13.Bölgenin başına gelenleri anımsatmak amacıyla düzenleniyor , bir nevi gözdağı ve intikam yani. 23 çocuğun öleceği ve sadece birinin kazanacağı ve yaşayacağı bu korkunç oyunda ölmemek için sıkı bir mücadele onları bekliyor , gerisi kitapta :)
                        

9 yorum:

  1. hımm, bahsi geçen filmleri derhal izleyeceğim çünkü bana kitap farklı gelmişti ve evet çok güzeldi:))

    YanıtlaSil
  2. Aslında birkaç tane daha benzer film var ama şimdi hatırlayamıyorum adını.Filmler izlenince taklidi,benzeri hemen yapılıyor ya...

    YanıtlaSil
  3. Merak ettiğim bir kitap benim de.
    Keyifli okumalarının devamını dilerim canım:)

    YanıtlaSil
  4. ikinci kitap daha güzel.bide tam böyle heyecanlı bi yerde bitiyo.3. kitaba başlamak için sabırsızlanıyosun :) keyifli okumalar ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başladım zaten ikinci kitaba 90 sayfa falan okudum , iyi gidiyor şimdilik. Tşkler

      Sil
  5. Geçen yaz su gibi okuyup bitirtdim 3 ünü de. Filmi de hoş olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EVet çok akıcı benimde 2. kitaptan 100 sayfaya kaldı.Merakla zevkle okuyorum:)

      Sil
  6. Harika bir seri.Bu kitap çok güzeldi.Arenadaki mücadele felan.Harika...

    YanıtlaSil