#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Çok Mutsuzuz :(

1 Haziran 2012 Cuma

Çok Mutsuzuz :(

                                      
                                  Mutsuzluğumuzun nedeni (Milliyet'in sayfasından resmini aldığım) pisi pisi otu. Birkaç gün önce oğluşumun ön patisine batmış.Hep benim dikkatsizliğimden:'(( Dün veterinerimiz geldi , zorlu bir boğuşma sonrasında çıkarttı bir tane.Merhem sürmemizi,temiz tutmamızı söyledi.Elizabeth taktık.Kızarıklık,iltihap azalmıştı.Bugün tekrar uğradı veterinerimiz,iltihaplanma devam ediyor dedim.Ağız yoluyla alınacak 3 tablet verdi.Umarım hemencecik iyileşir.Suratsız suratsız yatıyor ,içim acıyor:( Parmk arasında iltihap vardı akşam habı içtikten sonra biraz üst kısımdan bileğe doğru sanki iltihap patlamış akmış gibi görüntü oluşmuş.Otu çıkartmadan önce ve çıkartığımız  akşam topallıyordu ,şimdi basabiliyor ama hala beni fazlasıyla üzecek kadar kötü görünüyor ve malesef dokundurtmadığı için kontrolde edemiyorum.
                               İnşallah hemen iyileşir :(



pisi pisi otu ve hayvancıklarımıza zararları hakkında detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz 

16 yorum:

  1. Canım benim çok üzüldüm, çok geçmiş olsun.
    Geçen gün Külkedisi Aşkım'ın gözüne patisiyle vurmuş. Aşkım tüm gün gözünü doğru dürüst açamadı, yemek yemedi, mutsuzdu ve uyudu hep. O gün benim de moralim diplerdeydi. O yüzden seni şu anda çok iyi anlıyorum. Neyseki damlayla Aşkım'ın gözü de neşesi de düzeldi ve yerine geldi.
    Diliyorum ki tez zamanda iyileşsin senin güzel patilin de.

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun. Otu bilirim ama bu denli zarar verdiğini ilk kez öğrendim...

    YanıtlaSil
  3. Kıyamam geçmişler olsun:(((neyse ki, sizin gibi bir annesi var, öyle bir aile tanıyorum ki, yavruyken alıp büyüttükleri bahçelerinin evlerinin koruyucusu sadık kangal köpekleri bir gün -ne olduğunu bilmiyorlar- arka ayakları üzerinde sürüne sürüne eve döndüğünde kendi haline bıraktılar, bir ay sonra melek oldu:((bana kendileri anlattılar yoksa nereden bileceğim?)Bir doktor çağırsaydınız dediğimde "çağırsak da uyuturdu..."dediler. Yani anlayamıyorum bu nasıl hayvan sevgisi bir kere en azından veteriner ne olduğunu anlardı, belki iyileştirirdi, neler yapıyorlar tekerlek taktıranları bile gördüm..benim de sokakta yani apartmanın bahçesinde baktığım bir oğlan vardı, çok uğraşmama rağmen yuva bulamamıştım, evde kendi Prenses'im (o zaman daha Prenses hayattaydı)olduğundan ben alamıyordum..bir gün baktım bir gözü kapalı akmış,öyle bir gözü kör dolaşıyor hemen aldığım gibi taksiyle Prenses'in veterinerine (o bahsettiğim aile olsa sokak hayvanı için masraf yapılır mı hele taksiye binilir mi diye bana gülerler veteriner de evimden öyle uzak ki taksi 40 lira yazıyor) götürdüm meğerse sizin oğluş gibi gözünden pisi pisi otu çıkartmışlar, 15 gün orada kaldı her gün göz damlası damlattılar götürmesem kör olurmuş ve sonra tekrar getirdik..dünyanın parasını ödedim helal olsun sokak kedisi de olsa asla pişman değilim ama ne yazık ki, bir gün kayboldu:((geri gelmedi ona çok emeğim geçmişti her gün sabah-akşam karnını ben doyuruyordum ama sokakta bir kedinin başına ne geleceğini bilemiyorsunuz:((yalnız şuna inanıyorum baktığımız hayvanlar melek olunca bakan ailelere koruyucu melek oluyorlar..bu sizin yaptığınız iyilikler de dikkat edin ÇOK ZOR- ÇOK DAR bir durumdayken hiç ummadığınız bir anda o darlıktan çıkacaksınız..bizim geçenlerde başımıza geldi..buraya yazmayayım artık başınız ağrıyacak..ama mucize gibi bir anda darlıktan kurtulduk dedim ki, sokak hayvanlarına bakmamızın karşılığı olsa gerek...(bloguma yazarım bir ara)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun abllacığım ,yeter ki iyi olsun:( İlaclarını içti,merhem sürdürmüyor pek uğraşıyorum ama hırlıyor bırakmıyor.Gece uyuyamadım,ağladım oturdum:( Sokak hayvanlarına para harcanır mı diyeni ben de çok duydum.Bizim de 2 koca köpeğimiz var sokakta,sadece 1 komşu ablam ve biz ilgileniyoruz.Maddi olarak zorlanıyoruz tabi.Destek veririz diyip birdaha sözünü etmeyen,gizli gizli belediyeye şikayet eden hertür insan var:( Kaç defadır gelip gidiyor veteriner param mı çok,inanki tam tersi yok.Saolsun veterinerimiz çok iyi.Borca,taksitl vs. hertürlü iyiliği yapıyor.Sokak hayvanlarına yapılan masrafların yarısını almıyor, ilaç vs. falan veriyor bedava.Çok çok iyi.Her aklıma geldikçe dua ediyorum bende.
      İnş. iyileşsin oğluşum :( İş çıkışı kontrole gelecek yine.O kontrollerde güreş turnuvası gibi oluyor.Ağzına ağızlık takıp,başına battaniye gecirip 2 kişi üzerine çullanıyoruz:) Öyle bakabiliyor veteriner.:) Pitbull musun mübarek diye takılıyoruz hatta.Neyse çok başım ağrıyor zaten ,ilgine,yorumuna,dileklerine tşk ederim.Merakla takibindeyim;)

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun canım. En kısa zamanda iyileşir inşallah...

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun :( Evde zıplayıp hoplamayacağı için çok üzülüyordur ama bu olanlar içinde kendini sorumlu hissetme bazı şeylerin önüne geçemezsin. Senin iyi bir anne olduğunu düşünüyorum. Bir hayvan edinmek istediğimde beni sorumluluk almaya hazır olup olmadığım konusunda uyarmıştın. Bunu çoğu kişi yapmaz bile.

    Umarım en kısa sürede iyileşir. Sende bizimle oğluşunun mutlu olduğu fotoğrafları paylaşırsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşkler cnm.Güzel yorumun sevindirdi beni ,bugün daha iyice sanırım ilaç etki etmeye başladı,kurumaya başladı iltihaplı bölge.

      Sil
  6. insan nasıl da üzülüyor di mi onları öyle görünce :(
    çok geçmiş olsun.
    o ot yumuşak bişey diil miydi ya, nasıl bu kadar zarar verdi?
    çok şaşırdım.
    uzak tutayım bari ben de kızımı ottan çöpten.
    siz de en kısa zamanda sağlıklı günlerinize kavuşursunuz inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma canım insanın içi parçalanıyor:( Kaç gündür ne yediğimden zevk alıyorum ne okuduğumdan.Çok şükür iyileşmeye başladı.Aslında çok sert değil buğday/arpa başağı gibi ama yapısı sayesinde deriye saplanınca tek yönlü ilerliyormuş.Allah korusun burunlarına falan bile kaçabiliyormuş hayvancıkların.Duan için Allah razı olsun Allah hepimize ve tüm sevdiklerimize sağlıklı uzun ömür versin inş.

      Sil
  7. Birkaç gün sonra tamamen geçer üzülme, bak anlattım oğluşun gözüne saplanmış çok daha vahimdi o bile geçti,gözünde en ufak iz kalmadı..seninki de geçecek...bu arada merhemi yalayıp zehirlenmesin:(((öpüyorum oğluşunun uf olmuş patilerinden...:)geçecek üzülme gül hadi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler ablacım:) Yalamasın diye yakalık (Elizabeth) taktık.İnş. Geçer Çok şükür bugün içim rahat.

      Sil