#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:34-Aklından Bir Sayı Tut - John Verdon

25 Mayıs 2012 Cuma

Okudum Bitti:34-Aklından Bir Sayı Tut - John Verdon

                              
            475 sayfa olan Kitabı 3 günde bitirdim. Çok mu beğendim ? Hayır. Ama beğenmedim de diyemem. Akıcı bir dille kaleme alınmış. Sıkmıyor, konu güzel. Merak uyandırıyor.


                 Çok önce kitap yorumlarına bakarken düşüncesizin biri sayesinde katilin kim olduğunu bilerek okudum. O yüzden kitabı almayı ertelemiştim. Belki unuturum diye. :) Neyse bilerek okumama rağmen kurgu güzeldi.Yazarın ilk kitabı. Bunun ardından Gözlerini Sımsıkı Kapat'ı da yazmış. Ama bende yok. Çok yakın zamanda almayı planlamıyorum. 
           

                       Bazı eksikler var gibi sanki? Mesela sandalye meselesi. Ben sonuçlandıramadım anlam da veremedim. Sigaralar... Aslında aklıma bir sürü bana saçma gelen şey geliyor da daha çok detay verip yukarıda belirtiğim katili söyleyen düşüncesizle aynı kefeye konmak istemiyorum:)


           Amerikan filmleri gibi. Beklentinizi çok yüksek tutmadan okuyun derim.:) Okurken keyifli, bitince ehh işte, dedim:)


17 yorum:

  1. Bu kitabı bir ara heryerde görüyordum. Kapağından belki Olasılıksız' ı hatırlattı bana. Bu benzetme nedeniyle pek okuyasım gelmemişti :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olasılıksız'ı okuyalı çok oldu:) Nerdeyse unuttum bile:))

      Sil
  2. valla ben kitabın ortalarında uzunca bir süre katilin dedektifin karısı olabileceğini düşünmüştüm..oğlunun ölümü,kocasının mesleğine düşmanlık duymasına neden olur falan filan diye.daha çarpıcı bir son bekliyordum açıkçası.zaten kitabın sonuna yaklaşırken katilin kim olduğunu öğrendiğin için merak falan kalmıyor..ama yine de üslubu güzel yazarın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin senaryo daha mı güzel ne:))Dediğim gibi bir sivrizeka yüzünden ben katili bilerek okudum ama sıkmadı yine:)

      Sil
  3. güzel kitaptı bence yani okunabilir ama gözlerinin sımsıkı kapat için araya zaman koy derim bende onuda okudum ve bundan daha iyi değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel yorumlar o yönde:) Tşkler yorumun için.Dikkate alacağım:)Zaten dediğim gibi stok eritme günlerindeyim.Okuyucuyum alıcı değil:)

      Sil
  4. bende okudum beğendim dili sade yormuyor ve akıcı ama hakkatten sandalye muallakta kaldı sonradan bahsetmedi :))

    YanıtlaSil
  5. Merak ettiğim kitaplardan biri. Zar Adam ya da bu kitabı alacaktım, elim Zar Adam'a gitti:) Biraz da D&R çalışanının çok beğenerek okuduğunu söyleyerek yönlendirmesiyle Zar Adam'ı almıştım:))))
    İlk fırsatta alacağım:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zar Adam benim de alınacaklar listemde öylece bekliyor:) Malum birsüredir kitap alma diyetindeyim:)

      Sil
  6. Bu kitabı çok beğenmediyseniz ve eğer daha almadıysanız, bence hiç Gözlerini Sımsıkı Kapat'a bulaşmayın. Aklından Bir Saı Tut'u beğenmiş biri olarak bence bu kitaptaki olay gibi can alıcı bir olay yaratmak için çoz zorlama bir kitap olmuş Gözlerini Sımsıkı Kapat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmedim diyemiyorum ama çok beğendim de hiç diyemiyorum:)Bİr süre daha zaten kitap almıyorum

      Sil
  7. evde duruyor ama daha başlamaya fırsatım olmadı, çok büyük beklentiyle okumamam lazım demek ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Genelde öyle oluyor zaten çok beğenilen kitaplar/filmler hayal kırıklığı yaratıyor:)

      Sil
  8. ben de geçen yıl okumuştum kitabı. kurugusunu beğenmiştim.gerçekten de amerikan polisiye filmlerine benziyor ;)

    YanıtlaSil
  9. Bana göre harika bir kitapdı.Kurgusuna hayran kalmıştım.

    YanıtlaSil