#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:33- Büyükanne - Halide Nusret Zorlutuna

22 Mayıs 2012 Salı

Okudum Bitti:33- Büyükanne - Halide Nusret Zorlutuna

                                             

                            Uzun süredir beni bu kadar ağlatan bir kitap olmamıştı.Değişik duygulara kapıldım.Rahmetli Anneannemi, Rahmetli dedemi özledim. Dini,milli duygular okadar güzel işlenmiş ki çocukken bu kitabı okuyanınız varsa ne mutlu.Ben kaçırmışım.Hem okadar güzel anlatımı var hem de yer yer didaktik.Muhteşem bir kitap okuyun,okumak istemiyorsanız çocuklarınıza yeğenlerinize okutun.235 sayfa ama hem küçük boy hem baskısı harfleri güzel.
                                               

                    Adı üstünde iyi kalpli bir büyükannenin etrafında dönüyor hikaye ama herkesin büyükannesi.Okuyan herkes çocuk değilse mutlaka çocukluğuna derin  bir özlem duyacaktır.Beğendim demek ayıp olur bayıldım:)

Bu da arka sayfa tanıtımı:

             Halide Nusret Zorlutuna ,Büyükanne romanında bize özlem duyacğımız,çocuksu bir hayat sunuyor.Kötülüklerin bile iyilik bulduğu bir dünya anllattığı.Kadın duyarlılığından çok kadının yaşama direncini anlatıyor.
           70'li yıllarda bir İstanbul hanımefendisinin yaşam algısını yansıtan roman,duyarlılıklarla örülmüş değerler dünyasını da bize aktarıyor.Hem modern bir hayatı yaşayan hem de geleneksel değerlerine sımsıkı bağlı kalabilen bir ailenin portresini çiziyor Zorlutuna. Büyükanne bir iyilik meleği gibi her zaman yoksulların yanında,onlara yardım elini uzatan,gerektiğinde insanların mutluluğu için acı çekmeyi,azarlanmayı göze alabilecek kadar hayata tahammüllü bir kadın.

8 yorum:

  1. Kesinlikle alıp okuyacağım, ben de merak ettim şimdi, çok teşekkürler, anneannen ve dedene Allah rahmet eylesin nur içinde yatsınlar canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Allah razı olsun ablacığım.Hepimizin geçmişlerine rahmet eylesin Rabbim.

      Sil
  2. Nur içinde yatsınlar tüm kayıpların canım.
    Ben anneanne ve dedemi 1 saat arayla, babaannemi de onların kaybından 3 gün sonra kaybettim. Henüz ilkokula gidiyordum. Diğer dedem ise ben henüz bebekken vefat etmiş.
    Güzel bir kitap olmalı, paylaştığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Çocukken de çok severdim okumayı ama denk gelmemiş demek ki bana:(

      Sil