#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Alman Pastası (pastacıkları:)) Yaptım

16 Nisan 2012 Pazartesi

Alman Pastası (pastacıkları:)) Yaptım





Öncelikle tarifi burdan aldım:) Çok gezindim nette bunda karar kıldım:)

http://www.misssgibi.com/?p=167

Malzemeler:
Hamuru için :
1/2 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
5 su bardağı un
100 gr yumşak tereyağ
1/2 su bardağı süt
1 dolu tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
yarım su bardağından az ılık su
Krema İçin :
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
vanilya
pudra şekeri

Ilık su, süt, maya, şekeri karıştırın. 15-20 dakika bekletin. Diğer malzemeleri de mayalı karışımla karıştırın yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Mayalanması için 1 saat bekleyin. Mayalanan hamuru 1 cm. kalınlığında merdaneyle açın geniş bir bardak ağzı yardımıyla kesin. Mayalanması için yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Mayalanması için bir süre bekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. SOğuması için ızgara tele koyun. Soğuduktan sonra sand. ekmeği gibi ortasını kesin.
3- Diğer tarafta krema için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın pişirin. Pişme süresi boyunca karıştırın. Koyulaşmaya, kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın. Margarini ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Krema ılıdıktan sonra sıkma torbasına doldurup ortasını ikiye kestiğiniz pastaların içine sıkıp kapayın. Üstüne pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.


Aynen anlatıldığı gibi yaptım:)



Bir kısmını daha çok pişirdim , hediye götüreceğim arkadaşım öyle sever herşeyi:)



Çok nefis oldu.Kremanın içine ceviz,muz ve kivi karıştırdım:)
.

14 yorum:

  1. güzel görünüyolar en kısa zamanda deniyicem:))

    YanıtlaSil
  2. mutlaka mayalanması için beklemen gereken süreye dikkat et:) Kabarmadı diye yorum yazanlar çok olmuş çünkü:)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyolar.
    ama hamur falan dedin, zor şimdi hamurla uğraşmak.
    henüz o kadar cesaretim yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle uzun uzadııya tarif görünce gözü korkuyor insanın:))Ama başladın mı olup bitiyo:)Mayalanma süresine dikkat ettin mi gerisi kolay zaten:)

      Sil
  4. ooof ooof ne yaptın yaa..diyetteyim içim gitti valla:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o diyete benim de başlamam lazım ama önce konsantre oluyorum:)

      Sil
  5. Gerçekten sen mi yaptın bunu? Eğer öyleyse bravo doğrusu. Benim eşim bayılıyor alman pastasına. Ucuz olduğu halde heryerde satılmıyor olması da çok üzücü. Ben de yapacağım, tarif için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  6. İkinci mayalnma süresinde ne kadar beklettin, kabarana kadar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç cvp için özür:( Dalgınım biraz.İkinci mayalanma süresi için tepsiyi dizdim, bütün hamurları hazırlayıp bitirdim.Fırını öyle çalıştırdım.Yani yarım saate yakın beklettim garanti olsun diye, geçen sene denemiştim kabarmamıştı garanti olsun diye bol bol bekledim.:)

      Sil
    2. Sağol canım, çok arıyordum bunun tarifini ama internettekilere de güvenemiyordum bir türlü. Şimdi sen de canlı canlı yapılmışını görünce iştahım kabardı. :) Tarifi hemen not ediyorum ajandama. ;)

      Sil
  7. Rica ederim:) Bende epey aradım nette:) Bir cesaret denedim:) Bazen küsüyorum tariflere bir deneyip tutturamadıysam:)

    YanıtlaSil
  8. Hey! I hope you do not mind but I decided to post your website:
    http://www.blogger.com/comment.g?blogID=6468270502047975792&postID=4820863301626399676 to my
    online directory website. I used, "Blogger: Kitaplarım ve Ben" as your blog
    headline. I hope this is ok with you. In case you'd like me to change the title or perhaps remove it entirely, contact me at desireemilam@gmail.com. Thanks for your time.

    Here is my web blog - nike duffel bags for girls
    Also see my web page - chin exerciser

    YanıtlaSil
  9. Hola! I've been reading your blog for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Huffman Tx! Just wanted to say keep up the excellent job!

    My homepage: schoolofbroadcast.com

    YanıtlaSil
  10. Hi there! I know this is kinda off topic however I'd figured I'd ask.

    Would you be interested in trading links or maybe guest writing
    a blog article or vice-versa? My website discusses a
    lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other.
    If you might be interested feel free to send me an email.
    I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!


    Here is my web page - stylish men's workout gear

    YanıtlaSil