24 Aralık 2011 Cumartesi

Kurzunuş Yaptım (ÇEÇEn yemeği)











Un su ve tuzdan sertçe hamur yapılır.İyice yoğurulur.Orta kalınlıkta açılarak bardakla daireler kesilip poğaça gibi harç doldurarak, kapatılır. Benimkiler amatör işi. Kaynamış suda yüzeye çıkana kadar haşlanır.

İç harç olarak margarinle soğan kavrulur bolca kıyma eklenerek kendi suyunu salıp çekene kadar iyice pişirilip soğutulur.

     Sos hazırlanır.Ve beraber servis yapılır.sosu için bolca sarımsak dövülerek kurzunuşların piştiği suyla bir kaseye konulur.Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber karıştırılıp.Afiyetle yenilir:))



Kenarlarını süslü şekilde kıvıranlar da var ama benim o kadar sabrım olmuyor:) Görsel olarak farkı yok ama bu da patatesli kurzunuşumun resmi:)



-

2 yorum:

  1. Bu yemek biraz yanlış olmuş ama :)
    Çeçencesiyle kurzunuş, Çerkesçesiyle kurze...et harcı önden pişirilmez, çiğden konur. Yaklaşık yarım kilo kıymanın içine 3 tane orta boy soğan rendelenir. En önemli noktası ise reyhandır. Çok bol reyhan konur harca. Daha sonra her bir kurzunuş örgü biçiminde burularak kapatılır.

    Psihalive ya da yöresine göre psihaluj denen yemekse patatesli yapılır. İşte o zaman patates önden haşlanır, gene içine bolca reyhan konulur ve sizin yukarıda kapattığınız gibi yarım ay biçiminde kapatılır.

    Yani biraz yanlış bir kurzunuş tarifi bu ama gene de afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yanlış değil, biz Çeçeniz ne kaç kuşaktır kavrulmuş kıyma ile yaparız. Ya siz yanlışsınız ya herkesin stili farklı.

      Sil